Hororový případ mrtvých dětí v kufrech pokročil. Policie má osobu podezřelou z jejich vraždy

Jihokorejská policie zadržela ve čtvrtek ženu, o níž se domnívá, že je matkou dvou dětí, jejichž ostatky byly nalezeny v srpnu v kufrech na Novém Zélandu. V Jižní Koreji narozená Novozélanďanka byla obviněna z vraždy, napsala agentura Reuters.

Dvaačtyřicetiletou ženu policie zadržela ve městě Ulsan na jihovýchodě země poté, co na ni vydala zatykač mezinárodní agentura Interpol. Žena je podezřelá z toho, že v roce 2018 utekla do Jižní Koreje poté, co v novozélandském Aucklandu zabila své tehdy sedmileté a desetileté dítě. Zemi neměla od té doby vůbec opustit.

O vydání zadržené na Nový Zéland bude nyní rozhodovat jihokorejský soud. Verdikt by měl padnout do dvou měsíců. Do té doby zůstane žena ve vazbě.

Ostatky dvou malých dětí, jejichž věk policie odhadla mezi pěti a deseti lety, se nacházely v kufrech několik let do chvíle, kdy si zavazadla v internetové aukci zakoupila rodina z Aucklandu, popsal britský deník The Guardian. Odvezli si je domů a až tam zjistili, co obsahují a letos 11. srpna kontaktovali policii.

Rodina z Aucklandu, která kufry společně s dalšími předměty vyklizenými ze skladů koupila, nemá se zločinem nic společného, uvedla okamžitě policie. Několik sousedů podle webu BBC zmiňovalo silný zápach vycházející z domu rodiny, která zavazadla zakoupila. „Hned jsem ten zápach poznal a přemýšlel jsem, odkud jde,“ řekl jeden ze sousedů, bývalý pracovník krematoria. Pátrání po matce zavedlo vyšetřovatele už po týdnu do Jižní Koreje.

Tagy: