Záhadná nehoda v Tanvaldu: V řece našli převrácené auto, 90letý řidič je po smrti

Policisté v Tanvaldu našli auto s mrtvým mužem.

V Tanvaldu našli auto s mrtvým mužem

Mrtvého devadesátiletého řidiče nalezli ve středu odpoledne policisté v autě, které v Tanvaldu na Jablonecku sjelo do řeky z parkoviště u supermarketu. Policii na převrácené auto ve vodě upozornili svědci. Zatím ale není jasné, proč a také kdy řidič s autem do řeky sjel.

V korytě řeky Kamenice, která teče několik metrů pod úrovní parkoviště, mohlo být auto s mrtvým řidičem i několik hodin. Vozidlo projelo živý plot, který se nachází na okraji parkoviště, ale nezanechalo přitom výrazné stopy. Lidé, kteří si auta ve vodě všimli, zavolali policisty krátce před 16:00.

Vyšetřovatelé zatím nevědí, zda řidič zemřel ihned po nárazu auta na mělké dno řeky, nebo zda mu bylo ještě možné pomoci, pokud by někdo zavolal pomoc včas. „K určení příčiny smrti řidiče byla nařízena soudní pitva. Osobní motorové vozidlo kriminalisté zajistili pro znalecké zkoumání a případné vyloučení technické závady,“ uvedla Dagmar Sochorová, mluvčí Policie Libereckého kraje.

„Na sociálních sítích se rozšířila nepravdivá informace, že mrtvý byl na místě spolujezdce a řidič z místa utekl. Není to tak, mrtvý byl na místě řidiče a byl připoutaný, nic nenasvědčuje tomu, že by v autě v okamžiku nehody byl ještě někdo další,“ objasnila policejní mluvčí s tím, že ženu, která informaci sdílela, si policisté předvolali k podání vysvětlení.

Policisté vyzývají svědky, kteří by mohli pomoci s objasněním příčin a času nehody, aby se jim přihlásili.

Tagy:
nehoda policie smrt řeka auto havárie Liberecký kraj krimi Jablonecko okres Jablonec nad Nisou Tanvald Kamenice (přítok Nežárky)