Momenty hrůzy v Bratislavě zachytila kamera: Auto vlétlo do lidí, za ním létaly jiskry

Auto najelo v neděli v Bratislavě do zastávky MHD.

Tragickou nehodu v Bratislavě zachytila kamera

Hrůzný moment tragické nehody v Bratislavě, při které opilý řidič vlétl autem na zastávku MHD, zachytily kamery. Na zastávce v té době čekali lidé na autobus, mnozí z nich byli studenti. Čtyři osoby zemřely na místě, jedna další později v nemocnici, pět lidí bylo zraněno.

Na kamerovém záznamu jsou vidět lidé, kteří čekají na zastávce MHD. Někteří s kufry, jiní s taškami. Poklidnou atmosféru ale zničehonic naruší auto, které ve vysoké rychlosti vráží do čekajících osob, přičemž od něj odlétají jiskry. Nastává zmatek, lidé rychle uhýbají a snaží se dostat dál od silnice. Někteří z nich poté běží na pomoc sraženým.

„Včera (2. října) došlo na Staroměstské ulici v Bratislavě k mimořádně tragické události. Ve 22:24 řídil 60letý muž vozidlo značky Škoda Superb směrem na Most SNP. Ve stavu vylučujícím způsobilost řídit motorové vozidlo způsobeném požitím alkoholu nepřizpůsobil jízdu svým schopnostem a vlastnostem vozidla a sjel mimo vozovku na zastávku městské hromadné dopravy Zochova. Tam se v té době nacházelo několik osob, přičemž ve vysoké rychlosti došlo ke srážce vozidla s nimi,“ popsali v pondělí slovenští policisté okolnosti nehody na Facebooku.

Bezprostředně na místě zahynuli čtyři lidé, tři byli v kritickém stavu převezeni do nemocnic, další tři utrpěli zranění vyžadující jejich ošetření v nemocnicích. Řidiče policisté podrobili dechové zkoušce. „Skončila s pozitivním výsledkem. Byla mu naměřena hodnota 0,81 mg/l, což představuje 1,69 promile. Řidič byl na místě omezen na osobní svobodě a eskortován na policejní oddělení. Po provedení potřebných úkonů byl umístěn v cele policejního zajištění,“ uvedla dále policie.

Pod vlivem byl i spolujezdec

Policisté také potvrdili, že ve voze spolu s řidičem seděl spolujezdec, který byl také opilý. „Byl rovněž podroben dechové zkoušce. I v jeho případě skončila s pozitivním výsledkem, naměřena mu byla hodnota 0,5 mg/l alkoholu ve vydechovaném vzduchu,“ sdělili policisté.

V pondělí kolem poledne pak slovenská policie uvedla, že nehoda si vyžádala další oběť. Svým zraněním podlehla 21letá dívka. Případ převzali bratislavští kriminalisté a zahájili trestní stíhání ve věci trestného činu usmrcení.

Tagy: