Snažil se Petr K. zmást kriminalisty? Totožnost zavražděné ženy potvrdila policie

Pátrání po muži podezřelém z vraždy v centru Prahy skončilo v Polsku. Jeho tělo našli v úterý policisté v hotelovém pokoji ve Vratislavi, mohl se tak snažit zmást vyšetřovatele. Podle nich muž zemřel bez cizího zavinění.

„Ve Vratislavi bylo nalezeno tělo Čecha podezřelého z vraždy,“ informovala polská média. Okamžitě se začalo spekulovat, že jde o dvaačtyřicetiletého Petra K. Policisté v Polsku už dříve varovali, že by se mohl skrývat právě tam.

„Čeští policisté věrohodným způsobem ověřili totožnost muže, který zemřel v úterý v jednom z polských hotelů ve Vratislavi. Skutečně se jedná o 42letého muže, který je podezřelý z trestného činu vraždy,“ sdělil mluvčí pražské policie Jan Rybanský.

ČTĚTE TAKÉ: Obnoví soud proces s Kramným? Dvojnásobný vrah trvá na své nevině, chce přizvat další znalce.

Neměl střelná zranění

Muž na pokoji spáchal sebevraždu. Jakým způsobem, k tomu se policisté nechtějí vyjadřovat. Přestože měl být ozbrojený, podle polské prokuratury žádná střelná zranění na těle neměl. „Tímto bych rád poděkoval našim polským kolegům, kteří v rámci mezinárodní spolupráce s námi na tomto případu spolupracovali,“ dodal Rybanský.

Proč Petr K. odjel do Polska, zůstává otázkou. Mohl to tam velmi dobře znát, protože z jeho bydliště na Liberecku je to na hraniční přechod jen pár kilometrů. Ještě předtím, než zmizel za hranicemi, nepochopitelně odstavil auto na Brněnsku. Vůz patřil zavražděné ženě a Petr K. s ním odjel z místa činu v Praze. Možná to byl plán, jak zmást policisty a přivést je na falešnou stopu.

„V tuto chvíli můžeme potvrdit i fakt, že obětí trestného činu byla 33letá žena z Liberecka,“ sdělil dále mluvčí policie. Jde o ženu, kterou od minulé soboty pohřešoval její přítel, jenž zmizení nahlásil. Tomu řekla, že odjela na služební cestu, jenže pak přestala komunikovat a měla vypnutý mobil. Jaký byl motiv hrůzného činu, policisté stále zjišťují.

Pokud se skutečně ukáže, že mladou ženu zavraždil právě Petr K., budou muset policisté nakonec případ odložit. Za její smrt totiž nebudou mít koho stíhat.

Tagy: