Meghan peskovala Harryho přátele, ti si pak nebrali servítky: Musel se k*rva zbláznit

Překvapivá svědectví nabízí nová kniha spisovatele Toma Bowera o vztahu prince Harryho s Meghan Markleovou a jejich okolím. Líčí mimo jiné večírek, kam Harry pozval vedle Meghan také více než desítku svých přátel ze studií na prestižní Eton College. Podle nich Meghan party, na kterou se princ velmi těšil, zkazila. Mimo jiné proto, že postrádá jakýkoli smysl pro humor a neustále je napomínala kvůli nevhodným vtipům. Kniha také popisuje pozadí rozhovoru, který Meghan poskytla pro časopis Vanity Fair v roce 2017 a jenž rozohnil Buckinghamský palác.

„Vévoda ze Sussexu se na své přátele ze školy moc těšil. Ti však na Meghan neudělali sebemenší dojem. Napadla každého, kdo nesdílel její hodnoty,“ popisuje podle The New York Times Tom Bower v životopisné knize Revenge. Její sumář zprostředkovává na svém webu rovněž deník Daily Mail.

Bower popisuje první hromadné setkání svých kamarádů s Meghan během loveckého víkendu v Sandringhamu v roce 2016. „Stejně jako jiné víkendy, kdy pořádal lov, se Harry těšil na nekonečné popichování, žertování – a také spoustu popíjení,“ píše Bower.

Jejich hurónské chování a nekorektní vtipkování se ale budoucí vévodkyně prý nesmírně dotýkalo a bez váhání útočila na každého, kdo řekl něco v rozporu s jejími sociálními a feministickými hodnotami či postoji.

„Postrádala jakýkoli smysl pro humor. Když odjížděli po nedělním obědě domů, posílali si mezi auty zprávy typu: OMG, co s NÍ je? Harry se snad k*rva zbláznil,“ popisuje autor v knize.

Princeznovská povýšenost

Podruhé se Meghan setkala s Harryho přáteli na Jamajce v březnu 2017, kde se spolu zúčastnili svatby princova velmi dobrého kamaráda Toma „Skippy“ Inskipa. Harry a „pařič“ Inskip tvořili na škole i dlouho po ní nerozlučnou dvojici.

Když se například provalilo, že princ hrál nahý kulečník v Las Vegas, Tom byl při tom. A když v roce 2011 Harry skočil do bazénu nočního klubu v Chorvatsku úplně oblečený, jeho blízký přítel tam opět nechyběl, připomíná Bower.

Meghan se prý na svatbě chovala s „princeznovskou povýšeností“ a s Harryho přáteli se odmítala bavit. Místo toho si pouze „všímala“ kvality jídla.

K negativním rysům Meghaniny povahy Bower v knize přidává i další příklady. Zmiňuje se třeba, jak během jejího natáčení pro společnost Reitmans vévodkyně trvala na tom, aby byla přestěhována do většího a lepšího apartmánu, přestože jí značka „rezervovala apartmán za 987 liber (cca 30 tisíc korun, pozn. red.) za noc v hotelu Place d'Armes v Montrealu“. Požádala prý také, aby byla v hotelu zaregistrována pod jménem „Jane Smith“ ze strachu, že by ji obtěžoval personál nebo další hosté.

Rozhovor, který rozzuřil královnu

V knize spisovatel poodhaluje také pozadí slavného rozhovoru Meghan pro časopis Vanity Fair ze září 2017, který střídavě rozhněval královnu i samotnou Meghan. Ta měla údajně nakázáno od PR poradců (svých i prince Harryho) vyhýbat se otázkám ohledně svého vztahu s princem, ohledně Donalda Trumpa nebo otázkám rasovým.

Přestože se rozhovor točil i kolem jejích dobročinných aktivit nebo aktivismu, se kterým začala už jako dítě, Meghan se nakonec rozhodla na otázku týkající se vztahu s Harrym odpovědět. „Jsme pár. Jsme zamilovaní,“ překvapila editora, který rozhovor vedl. Titulní strana magazínu poté vyšla s titulkem „She's Just Wild About Harry“, což se dá volně přeložit jako „Harryho zkrátka zbožňuje“.

Z toho nebyl nadšen na jedné straně ani Buckinghamský palác, protože nedbala zákazu, na druhé ani samotná Meghan, která si představovala, že ji rozhovor vykreslí jako zarytou filantropku.

Tagy: