Muž chtěl odcestovat se svým krokodýlem do tepla. Policie mazlíčka zabavila

Majitel krokodýla v Rusko požádal o odcestování do teplejších krajin

S netradičním dotazem přišel na ruskou policejní stanici ve Vologodské oblasti tamní obyvatel. Chtěl požádat o povolení odcestovat do letoviska Soči. Když se ho strážníci zeptali, proč chce zrovna na pobřeží Černého moře, muž odpověděl, že „jeho kamarádovi je zima“, otevřel tašku a z ní vylezl dvoumetrový krokodýl. O všem informoval vládní deník Rossijskaja gazeta.

Majitel krokodýla potřeboval zvláštní povolení k cestě, protože byl nedávno na podmínku propuštěn z vězení, a tak je pod policejním dohledem. Do Vologdy, která leží asi 500 kilometrů severně od Moskvy, už ale přišly zimní mrazy, zatímco Soči je známé subtropickým podnebím.

Bezdomovcům chov zvířat zakázán

Namísto vytouženého povolení ale následoval výslech, během kterého se ukázalo, že krokodýla jménem Goša si dotyčný koupil jako domácího mazlíčka, přestože žádnou domácnost ani stálé bydliště nemá. „Policisté povolení k cestě nevydali a zabavili zvíře o délce více než dva metry,“ napsal ruský list list s tím, že tamní zákony nedovolují domácí chov podobných mazlíčků. A to ani lidem bez domova.

Od návštěvy policisté pátrají po veterinářovi, který by se uvolil krokodýla vyšetřit, aby jej mohli ze strážnice vyexpedovat do speciálního střediska nedaleko Moskvy. To souhlasilo, že se Goši ujme pod podmínkou, že bude zcela zdráv.

Tagy: