Přepadl benzínku v Úštěku, z lupu se radoval chvíli. Máme ho, hlásili policisté za dvě hodiny

Muž na severu Čech přepadl benzínku.

Přepadená benzinka na Ústecku

Přepadl benzínku s pistolí v ruce a odnesl si peníze. Dlouho se z nich ale neradoval. Neuběhly ani dvě hodiny a na rukou měl pouta. O bleskovém zadržení lupiče informovali severočeští kriminalisté. Akční zadržení pachatele zachytila policejní kamera.

Jednačtyřicetiletý muž si pro své obohacení vybral benzínku v Úštěku na Litoměřicku. „Muž částečně maskovaný šálou uvázanou přes ústa a s kapucí na hlavě vstoupil do objektu čerpací stanice. Na zaměstnankyni, která obsluhovala obchod, namířil pistoli a vyzval ji, aby mu vydala tržbu. Žena mu v obavě o svůj život vyhověla, a on i s penězi z místa činu odešel, aniž by jí ublížil,“ popsala mluvčí litoměřické policie Pavla Kofrová. Dodala, že pachatel si vyčíhal moment, kdy na benzínce nikdo nebyl a přepadení se uskutečnilo bez nechtěných svědků.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Chytil mě za vlasy a bil do hlavy. Ženu na Mladoboleslavsku napadl muž, zachránili ji sousedé

Kolik peněz si lupič z benzínky odnesl, policisté neuvedli. V každém případě si je ani nestačil užít. Maskovaný byl sice dobře, ale zapomněl, že kamery nejsou jen na benzínkách. „Litoměřičtí kriminalisté svou operativní činností zjistili, že se muž podezřelý ze spáchání loupeže pohybuje v bílém osobním vozidle, po kterém ihned vyhlásili pátrání,“ uvedla Kofrová.

Informace o autě s lupičem za volantem se ozvala i ve vysílačce policejní hlídky, která se pohybovala na hranici Libereckého a Ústeckého kraje, jen pár desítek kilometrů od přepadené benzínky. „Naší hlídkové službě se ho podařilo vypátrat necelé dvě hodiny po spáchání činu na Českolipsku, kde řidiče zastavili a zadrželi,“ informovala mluvčí českolipské policie Ivana Baláková.

Policisté věděli, že lupič může být ozbrojený, proto  na něj okamžitě vytáhli pistole. Překvapený zloděj se nebránil, možná proto, že v autě měl spolujezdkyni.

Zadržený putoval rovnou do vězení. Ukázalo se, že už měl nastoupit k výkonu trestu za své předchozí prohřešky. „Jednačtyřicetiletý muž byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže, za který mu v případě uznání viny hrozí až desetiletý trest odnětí svobody,“ upozornila litoměřická policejní mluvčí. Z vězení se obviněný jen tak nedostane, případný postih za loupež se mu začne počítat až po odpykání předchozího trestu.

Tagy: