Muž na Sokolovsku surově mlátil fenu. Zoufalý soused se ho snažil zastavit a útok natočil

Muž na Sokolovsku surově zaútočil na svou fenu

Případ týrání psa řeší policie

Obrovskou vlnu pobouření vzbudilo na sociálních sítích video, na němž majitel pěstmi a kopanci napadl svého psa. Krátce po jeho zveřejnění, začali incident řešit policisté. Muž, který měl psa zbít, prý terorizuje i své sousedy a ti z něj mají strach.

Incident zachytila bezpečnostní kamera na jedné z chat na Sokolovsku. Klidné odpoledne se změnilo v drama ve chvíli, kdy muž začal pěstmi tlouct svou fenu. Kolem ní navíc pobíhala štěňata. Ze záznamu je patrné, že majitel chaty se snažil křikem útok zastavit, nebylo mu to ale nic platné. Muž následně uštědřil feně i kopanec.

S lidmi, kteří obývají několik chat v lese na Sokolovsku, se podařilo štábu Krimi zpráv promluvit. Z agresivního muže mají všichni strach. Nepřáli si proto, aby se v reportáži objevily jejich tváře.

ČTĚTE TAKÉ: Řetěz mu zarostl do krku, žil v úděsných podmínkách. O psa Míšu pečují v záchranné stanici

„Chodí okolo chaty s mačetou, hází se psy, se vším mlátí,“ uvedla jedna z chatařek. Podobné zacházení se psy jako na videu prý není ničím neobvyklým. Stejně jako výhrůžky okolí. „Když ho chytne amok, vyhrožuje, že všechno zapálí, že všechny zabije. Stačí, když k nám třeba přiběhne pes se pomazlit, tak vezme koště a zlomí ho o něj,“ popsala.

Po posledním incidentu muž z chaty, ve které přebýval i se psy, odešel. Štábu se ho podařilo najít nedaleko, v neobývaném domě. To, že psy napadl, připustil „Je mi to líto, já ty psy miluju. Mám je místo rodiny, protože ta mě zklamala. Jsem kretén, jo, jsem hovado. Bil jsem je, ale já už to nebudu dělat. Mně na těch psech záleží,“ hájil se před štábem.

Policie se o muže zajímá od pondělí, kdy se video objevilo na sociálních sítích. „V současné době se případem usilovně zabývají sokolovští kriminalisté,“ uvedl mluvčí policie Jan Bílek.

Podle posledních informací už zahájili úkony trestního řízení kvůli podezření z týrání zvířat. Do věci se vloží i veterinární správa, která má pravomoc muži všechny psy odebrat. Otázkou je, jestli policisté trestní řízení ještě nerozšíří. Vzhledem k tomu, jak soužití s mužem popisují ostatní chataři, by v úvahu mohlo připadnout také nebezpečné vyhrožování.

Tagy: