Muž nastříkal do motorestu zapáchající tekutinu. Smrdí to jako zvratky, stěžuje si majitel

Policisté pátrají po muži, který navrtal díru do dveří motorestu U Rybiček u dálnice D1 a 1. ledna dovnitř nastříkal neznámou silně zapáchající tekutinu. Jeho počínání zaznamenaly bezpečnostní kamery.

Událost se stala na Nový rok kolem 21:00. Kolem motorestu na 42. kilometru dálnice D1 ve směru na Prahu se pohyboval neznámý muž. Následně vytáhl z tašky vrtačku, kterou udělal otvor do zadních dveří motorestu a nastříkal do vnitřních prostor tekutinu, která velmi silně zapáchala.

Ta se dostala na podlahu, stůl i židle, kde běžně zákazníci obědvají. Podle majitele motorestu mohlo jít o kyselinu máselnou, která se vyznačuje silným nepříjemným zápachem. „Smrdí to strašně, jako zvratky, průjem nebo mrtvola. Prostě všechno dohromady,“ postěžoval si majitel motorestu Lukáš Zajíček reportérovi CNN Prima NEWS.

Tím počínání neznámého pachatele neskončilo. „Poté se přesunul k hlavnímu vchodu, kde tekutinou potřísnil i reklamní vývěsní tabuli,“ uvedla policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Jeden den tak musel motorest zůstat zavřený. Zaměstnance čekalo důkladné čistění. „Čistili jsme to jedlou sodou i jarem. Místnost jsme také větrali,“ popsal majitel podniku, který na sociálních sítích zveřejnil video, které celý incident zachycuje. Ihned se zvedla nečekaná vlna zvědavosti.

„Jelikož záznam vidělo asi 45 tisíc lidí, měli jsme v lednu, kdy bývá normálně mrtvo, kšefty jako v létě. Všichni zákazníci si přijeli čuchnout a podívat se, co ten pitomec spáchal, takže z toho měli legraci a my prospěch,“ doplnil Zajíček.

Celkovou škodu majitel vyčíslil na více než sto tisíc korun. Podle něj by mohlo jít o vyřizování soukromých sporů. Na to teď hledají odpovědi policisté, kteří po neznámém vandalovi pátrají. Pokud máte nějakou informaci, která by vyšetřovatelům pomohla, ozvěte se na tísňovou linku 158 nebo telefonní číslo 725 997 590. Napsat můžete i do redakce Krimi zpráv.

Tagy: