Hrůzný případ v Litoměřicích: Muž měl znásilnit chlapce a další obtěžovat, hrozí mu 12 let

Muž znásilnil chlapce

Znásilnění v Litoměřicích

Krajský soud v Ústí nad Labem se už příští týden začne zabývat případem znásilnění dítěte v severočeských Litoměřicích. Za bílého dne tam měl muž v centru města naložit do auta malého chlapce, odvézt ho do lesa a tam znásilnit. Na soudní proces čeká obžalovaný ve vazbě.

Devětadvacetiletý muž projížděl letos v březnu ve svém autě litoměřickými ulicemi. U parkoviště si podle obžaloby vytipoval malého chlapce. „Obviněný využil fyzické převahy a poškozeného zatlačil do svého vozidla a odvezl jej mimo město do neobydleného prostoru. Nereagoval na pláč a prosby poškozeného nezletilého, ať ho propustí zpět k matce, přičemž nezletilý se snažil za jízdy otevřít dveře a vyskočit z auta,“ uvedla obžaloba.

Utéct se mu ale nepodařilo. Násilník ho u lesa údajně vytáhl z auta a znásilnil. „Přinutil poškozeného lehnout si, následně ho osahával na přirození a hýždích, svou rukou masturboval penis nezletilého, později začal masturbovat před nezletilým sám, žádal po poškozeném, aby mu také sahal na penis,“ stojí v obžalobě.

Muž potom chlapce prý natlačil zpátky do auta a odvezl do města. „Upomínal ho, ať to nikomu neříká, nebo se bude maminka zlobit a on by mohl jít do dětského domova,“ uvedla obžaloba.

Dítě se ale doma se vším svěřilo svým rodičům. Detektivové následně zjistili, že muž měl ve stejný den obtěžovat ještě další dva chlapce, a to pouhých 20 minut předtím. „Jeden doma ovšem nic neřekl, a ten druhý se dle popisu jeho maminky zdál divný, zamlklý. Až po jejím naléhání se jí svěřil, že potkali nějakého muže, který po nich za finanční hotovost požadoval sexuální službu. Dle popisu těchto chlapců jsme zjistili, že se jedná o téhož muže,“ řekla mluvčí policie Veronika Hyšplerová.

Jeden z chlapců pak s kriminalisty sestavil i podobiznu muže, podle které policisté dotyčného za pouhé tři dny vypátrali. „Podařilo se nám vytvořit časovou osu, vyslechli jsme zhruba dvě desítky osob včetně dětí,“ sdělila Hyšplerová. Muž skončil ve vazbě, znásilněný chlapec v péči odborníků. Soudní proces začne příští týden ve středu. V případě uznání viny hrozí obžalovanému muži až 12 let vězení.

Tagy: