Muž při loupeži pantoflí vytáhl na prodavače nůžky. V případě obvinění mu hrozí až deset let

Zatímco v centru Hradce lupič vyhrožoval obsluze směnárny s granátem v ruce, muž v pražském obchodním domě tasil na prodavače nůžky. Policisté ho zadrželi v autobusu i s jeho lupem na nohách. Nešlo mu totiž o peníze, ale o pantofle.

Muže ochranka obchodního centra v Praze 6 už znala. Vrátil se tam totiž jen den poté, co byl z místa vykázán. „Měl incident, kdy byl přistižen, jak spí na záchodech. Poté, co ho ostraha napomenula, začal jim vyhrožovat smrtí,“ uvedl pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Richard Hrdina.

Jakmile tedy bezpečnostní pracovník dotyčného znovu uviděl, na nic nečekal a zavolal policisty. Bál se, že mu agresor skutečně ublíží. Ten mezitím došel do obchodu se sportovními potřebami, kde si jeho zvláštního chování všiml prodavač. „Přistihl muže v kabince, jak odstřihává bezpečnostní zámek z pantoflí. Když ho napomenul, tak na něj začal útočit nůžkami,“ popsal Hrdina.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Děsivé přepadení směnárny v Hradci. Lupič vyhrožoval granátem v ruce, odnesl si statisíce

Muž následně z obchodního centra odešel a nastoupil do nejbližšího autobusu. To už mu ale byli v patách policisté. „Ti po něm ihned začali pátrat a zadrželi jej v autobusu i s pantoflemi na nohou,“ uzavřel Hrdina.

Při eskortě se měl chovat velmi agresivně. Nesrozumitelně křičel a plival kolem sebe. Neuklidnil se ani na policejním oddělení. Z toho důvodu hlídka usoudila, že může být duševně nemocný a na místo přivolali sanitku. Záchranáři pak rozhodli o jeho převozu do psychiatrické nemocnice.

Lékaři proto budou zjišťovat, jestli byl v době, kdy se pohyboval po obchodním centru, příčetný. Pokud se ukáže, že ano, policisté ho nejspíš obviní z loupeže, za kterou by mu hrozilo až deset let za mřížemi.

Tagy: