Muž podezřelý z brutálního znásilnění na Letné byl dopaden. Zadržela ho rakouská policie

Podezřelého zachytily kamery.

VIDEO: Detaily k brutálnímu napadení a znásilnění na Letné. Policie hledá muže tmavé pleti

Policie v pondělí dopadla v rakouském Linci pětadvacetiletého cizince, po kterém pátrala v souvislosti se znásilněním ženy na pražské Letné. V českém hlavním městě byl jako turista, sdělila v úterý mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

V polovině června měl v brzkých ranních hodinách muž tmavé pleti brutálně fyzicky napadnout a poté znásilnit mladou ženu. S největší pravděpodobností došlo k násilnému činu poté, co 16. června odešel z akce Antigona Night Shift u pražského Metronomu, takzvaného kyvadla, a poté se přesunul ke Štefánikově mostu, kde oslovoval kolemjdoucí ženy.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Ministr Blažek chystá změnu definice znásilnění. Nově bude možná stačit i nesouhlas oběti

„Na základě získaných poznatků a dalšího šetření se kriminalistům podařilo zjistit, že hledaný muž odjel z naší republiky do Rakouska,“ popsala mluvčí. Muže, který není občanem ČR, policisté vypátrali a následně zadrželi ve spolupráci s rakouskými kolegy.

„V současné chvíli probíhá řízení o jeho vydání do České republiky. Po jeho vydání budou probíhat výslechy a další úkony v rámci trestního řízení a z tohoto důvodu v současné chvíli nebudeme k celé věci poskytovat žádné bližší informace,“ dodala Kropáčová a poděkovala veřejnosti i médiím za pomoc při pátrání.

Policie po muži nepřetržitě pátrala. Krátce po incidentu zveřejnila i záběry hledaného a žádala veřejnost o pomoc s jeho nalezením. „Na záznamech je zachycen podezřelý muž tmavé pleti, vysoký přibližně 180 až 185 centimetrů, oblečený ve světlé košili, bílých kalhotách a na nohou má bílé boty,“ popisovala.

Tagy:
policie Letná znásilnění napadení Praha Linec Policie České republiky znásilnění na Letné