Zlomená čelist a operace. Napadený popsal brutální útok cyklisty, policie po něm pátrá

Muže na přechodu brutálně napadl cyklista

Muže na přechodu brutálně napadl cyklista

V děsivou zkušenost se pro muže z Prahy změnila jindy běžná procházka, během které se svou ženou venčil psy. Na přechodu pro chodce ho brutálně napadl cyklista. Útočník mu způsobil vážné zranění, kvůli kterému musel na operaci. Po agresorovi teď pátrají policisté.

Napadený muž policistům popsal, jak útočník vypadal, a společně sestavili identikit. Kriminalisté po agresorovi zatím neúspěšně pátrají. Za těžké ublížení na zdraví mu hrozí až deset let ve vězení. Proč se ale dostal do hledáčku policistů? „Šli jsme venčit psy a když jsme šli po chodníku, tak jsme spatřili, jak proti nám jede skupinka cyklistů. Nějak jsme jim extra nevěnovali pozornost a rozhodli jsme se, že počkáme, až přejedou, abychom se tam nemotali,“ popsal napadený muž.

Přesto po něm jeden z cyklistů měl chtít, aby mu uhnuli. On mu prý odpověděl, že místa na projetí vedle je dost a že by s koly po chodníku jezdit neměli. Vzápětí přišel brutální útok. „Začal do nás agresivně najíždět. Rozhodl jsem se, že budu bránit svoji rodinu, a stoupl jsem si před něj. No a najednou jsem schytal dvě rány. Jednu do oka, jednu do čelisti,“ popisoval útok napadený muž.

„Napadení se odehrálo u přechodu na křižovatce ulic Hornoměcholupská a Boloňská. Zarážející je, že spolu s mužem jela na kole ještě žena a také malé dítě. I před nimi ale neváhal použít násilí,“ sdělil policejní mluvčí Jan Daněk. „Měl jsem otevřenou zlomeninu čelisti, kdy jsem musel na tříhodinovou operaci. Teď nejspíš budu mít následky a asi přijdu o zuby. Jsem v rekonvalescenci a bude to ještě na dlouho,“ uvedl napadený.

Cyklista z místa odjel. Od útoku, který se odehrál ve středu 6. července, po něm pátrají policisté. „Útočník byl snědé pleti, měl 185 centimetrů a mohutnou postavu. Podle poškozeného se jednalo zřejmě o boxera. Na sobě měl bílé tílko a kraťasy,“ uvedl Daněk. Pokud agresora poznáte, ozvěte se policistům na linku 158. Napsat můžete i do redakce Krimi zpráv.

Tagy: