Podnikatel čelně napálil do expřítelkyně. Kamarádka popsala mrazivé chvíle před její smrtí

K tragédii s mrazivými detaily došlo v polovině července na Slovensku. Čelní srážku dvou osobních vozů na dlouhém rovném úseku mezi obcemi Revúca a Muránská Dlouhá Louka nepřežila 43letá Irina Ostapčuková. Podle prvních informací za nehodu mohl řidič protijedoucího vozidla. Za jeho volantem ale seděl bývalý milenec zesnulé Ukrajinky. Incidentu navíc předcházely podivné události.

Řidič luxusního BMW, 47letý Marián V., měl z dosud nezjištěných důvodů zabočit do protisměrného jízdního pruhu. „V něm se čelně srazil s naproti jedoucím starším autem, ve kterém seděla Irina Ostapčuková. Zůstal po ní 17letý syn Markus,“ cituje web pluska.sk banskobystrickou policii.

Ukrajinka, která už dlouhá léta žila na Slovensku, na místě zemřela. Svědci původně říkali, že nehodu nepřežil ani v regionu dobře známý podnikatel. Záchranáři ale následně oznámili, že byl hospitalizován. Slovenská média uvádějí, že dvojice tvořila mnoho let pár. Policie tak vyšetřuje, zda incident z večera v pátek 15. července byl nešťastnou náhodou, nebo mohlo jít o úmyslnou srážku.

„V osudný den jsem šla kolem půl šesté domů z práce a viděla Mariána stát před panelákem, kde Irina bydlela. Když mě však spatřil, hned šel pryč. Zůstala jsem v šoku. Co tam dělal? Hned jsem Irině, která byla pryč, volala a upozornila ji na něj,“ prozradila novinářům blízká oběti. Dvojice se totiž před časem rozešla a žena původem z Ukrajiny měla z exmilence strach.

Tím ale příběh zdaleka nekončí. O hodinu později Irina volala své známé zpět a říkala, že ji bývalý partner čeká doma. Bála se tam jít. „Tak jsem jí řekla, ať zavolá policii, že jí můžu vyrazit naproti, jen ať nejde horským úsekem, kde není signál. Potom mi zavolala, že zastavila nějaké ženy a ty na místě počkaly s ní, než dorazila policie. On z místa samozřejmě hned odešel,“ pokračovala ve svědectví kamarádka zesnulé. Hlídka měla ženě říci, aby přišla sepsat výpověď.

Poslední hovor pět minut před smrtí

Na stanici Irina nedorazila, protože z ničeho nic změnila názor. Volala znovu přítelkyni. Říkala, že bývalý jí nemá co udělat, a vydala se za ním. „Zkrátka nabyla falešného sebevědomí, že už je dobře, protože to převzala do rukou policie a nic se jí nemůže stát. Rozloučili jsme se, ještě jsme se i zasmály a za chvíli mi volali kamarádi, že Irina je mrtvá,“ dodala známá. Poslední hovor skončili v 19:50, a Irina zemřela přibližně o pět minut později.

Podle prvních dostupných informací ze strany policie měl Marián dojet do obce Revúca, otočit se a vyrazit zpět. Když viděl Irinu v protijedoucím autě, měl do ní čelně narazit. „Rodině a blízkým vyjadřujeme upřímnou soustrast. Všechny další okolnosti, jakož i příčiny dopravní nehody, jsou předmětem probíhajícího vyšetřování,“ vysvětluje policie.

Tagy: