Mrazivá kauza z harvardské márnice: Muž prodával části lidských těl. Odporné, zuří pozůstalí

Cedric Lodge prodával části lidských těl.

Správce márnice obchodoval s mrtvolami

V americkém Bostonu policie řeší případ, ze kterého mrazí. Bývalý správce márnice na Harvardu čelí obvinění z obchodování s mrtvolami. Podle obžaloby pětapadesátiletý Cedric Lodge prodával části lidských těl, která dárci věnovali škole pro výzkumné účely a výuku. Pozůstalí chtějí nyní těla svých příbuzných zpět.

Srdce, mozky, játra, ledviny, ale i kůže jsou mezi ostatky, které z márnice Harvardovy univerzity měl krást její bývalý správce Cedric Lodge. Nebyl na to ale sám, pomáhala mu manželka. Obvinění čelí i další čtyři lidé. Mezi nimi také žena, která měla části těl přechovávat ve svém obchodě. Ze zakoupených rozřezaných obličejů si prý chtěla nechat vypreparovat lidskou kůži.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zemřel terorista Kaczynski zvaný Unabomber. Přes 15 let terorizoval USA bombovými útoky

Jedno z ukradených těl patřilo Nicku Pichowiczovi. Na jeho žádost ho dcery darovaly škole pro výzkumné účely. Správce ale jeho části prodal na černém trhu. „Nemůžu tomu uvěřit, to jako vzali jeho oči nebo kůži? Je to odporné, ani to nechci vědět,“ uvedla Paula Peltonavichová, dcera Nicka Pichowicze.

Univerzita se omluvila a vydala prohlášení, ve kterém celý případ odsoudila. Podle rodiny ale má ještě co vysvětlovat. „Vzhlížíte k nim. Zkrátka Harvard. Myslíte si, že tam je tělo v bezpečí,“ sdělila Darlene Lynchová, další dcera Nicka Pichowicze.

Dcery darovaly univerzitě i ostatky své matky. Ty nyní chtějí okamžitě zpět. Cedric Lodge s mrtvolami obchodoval od roku 2018. Na jednom prodeji vydělal i přes 800 tisíc korun.

Tagy: