Oslava na Berounsku se zvrtla v boj o život. Muže měli pověsit na trojnožku s hákem

Skupina opilých lidí měla pověsit muže na řeznickou trojnožku s hákem.

Na Berounsku měli pověsit muže na trojnožku s hákem

Těžko uvěřitelný případ se odehrál v malé vesnici na Berounsku. Skupina opilých lidí tam totiž měla pověsit muže na řeznickou trojnožku s hákem. Když muž po chvíli začal ztrácet vědomí, ostatní si mysleli, že jen předstírá. Na případ upozornil divák Krimi zpráv.

K incidentu mělo dojít ve vesnici Velký Chlumec nacházející se jen pár kilometrů od města Dobříš. Parta několika lidí se měla sejít na oslavě na jednom z místních statků. Podle zdroje Krimi zpráv, který si přál zůstat v anonymitě, tekl alkohol proudem. Po pár panácích se ovšem stalo něco nepochopitelného.

„Měla to být jenom sranda, pak se to ale zvrtlo. Toho chlapa prý měli pověsit za bundu na hák, na ten, jak se věší prasata,“ vylíčil zdroj. „Jak dlouho tam visel, přesně nevím. Ale několik minut asi ano. Vypadalo to, že hraje mrtvého. On ale opravdu přestal dýchat,“ doplnil.

Štáb CNN Prima NEWS vyrazil zjistit podrobnosti přímo na místo. Statek, na kterém se celý incident měl odehrát, byl ale uzamčený. Že se na statku skutečně oslavovalo, potvrdili i další obyvatelé obce. „Zabíjeli tam prase, pak hráli na nějakého oběšence či co,“ uvedla místní žena.

Starosta o incidentu nic neví

Podle informací CNN Prima NEWS měl mít muž, který visel na řeznické trojnožce s hákem, zapnutou bundu až ke krku. Ta ho tak začala škrtit. Prosil o pomoc, ale marně. Sanitku lidé přivolali, dali si však na čas. „Na místo jsme vysílali dvě posádky, jedna byla s lékařem. Muž byl v bezvědomí, zajistili jsme mu dýchací cesty a odvezli do nemocnice,“ vylíčila mluvčí záchranářů Petra Homolová.

Na místo dorazili také policisté. Skupina oslavenců měla co vysvětlovat. „Berounští policisté se zabývají případem, který se stal na oslavě, při které byl zraněn jeden muž. Zjišťujeme, jestli si zranění, které měl, mohl způsobit sám, nebo se na tom podílel někdo jiný. Zahájili jsme úkony trestního řízení pro podezření ze spáchaní trestného činu ublížení na zdraví,“ uvedl mluvčí policie Pavel Truxa.

CNN Prima NEWS se obrátila také na starostu města Dušana Eliáška. Ten však redakci odkázal na policii. „Nic o tom nevím. Byl jsem zrovna na dovolené. Obraťte se na policii,“ uvedl.

Tagy: