Napadení kvůli hlasité hudbě: Agresoři v Brně zaútočili na cestujícího, který je okřikl

Agresoři surově napadli v brněnské tramvaji muže.

Konflikt v brněnské tramvaji

Agresivní skupina několika lidí napadla muže při jízdě brněnskou tramvají kvůli tomu, že se ohradil proti příliš hlasité hudbě, kterou si podle svědků agresoři pouštěli. Konflikt pak vyvrcholil na zastávce. Skupinka počkala, až dotyčný vystoupí, a následně ho zbila do takového stavu, že skončil v péči zdravotníků.

Víkendová jízda tramvají se v brněnských Bohunicích proměnila v drama. V jednom z vozů cestovala v sobotu po 18. hodině skupina osmi cestujících. Ve chvíli, kdy si začala hlasitě pouštět muziku, atmosféra v tramvaji výrazně zhoustla.

ČTĚTE TAKÉ: Smrt při rozvozu jídla. Po Anně zbyly čtyři děti, manželova vzpomínka trhá srdce

„Proti hlasité hudbě a křiku se po chvíli ohradil jeden z cestujících, podle svědků velmi slušně. Na to ale reagovali tři muži tak, že ho napadli,“ uvedl pro CNN Prima NEWS mluvčí brněnské městské policie Jakub Ghanem. Padesátiletý cestující se poté raději přesunul do jiné části tramvaje. Tím ovšem útok neskončil.

Na tramvajové zastávce Osová agresoři svou oběť údajně vytáhli z vozu a zbili. V tu chvíli už na místo mířily první hlídky strážníků. „Na tramvaj počkaly na zastávce ve Vojtově ulici a tam celou podezřelou skupinu vyvedli ze soupravy,“ dodal Ghanem.

Napadený muž, který měl na hlavě krvavou podlitinu a roztrhané oblečení, následně skončil v péči zdravotníků. Tři nejagresivnější útočníci ve věku od 21 do 39 let jsou podezřelí z trestného činu a jejich chováním se zabývá policie.

V posledních měsících přitom nejde v brněnské hromadné dopravě o výjimečný incident. Hlasitá hudba a nevhodné chování v tramvaji předcházelo začátku konfliktu, který se loni v létě odehrál na zastávce nedaleko Brněnské přehrady. Muž z Ukrajiny tam při vzájemné potyčce smrtelně zranil romského mladíka. Případ v současnosti stále rozplétá brněnský soud. Cizinci hrozí až 18 let ve vězení.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Vězeň hodil po dozorcích 20kilové dveře. Dostal dalších pět let, přičemž mu chyběl už jen rok

Tagy: