Muž se železnou tyčí vrazil na Vojtěchův resort. Zasahovala ochranka, policie ho hledá

Muž se železnou tyčí přišel na ministerstvo zdravotnictví.

Muž se železnou tyčí vrazil na ministerstvo zdravotnictví

K nevídanému incidentu došlo na ministerstvu zdravotnictví. Do budovy totiž vrazil muž s železnou tyčí v ruce. Protáhl se kolem turniketů, dostal se až na schody a chtěl pokračovat do vyšších pater. V ten okamžik ho ovšem zadrželi pracovníci ochranky. Během chvíle se jim podařilo muže vytlačit z budovy. Policie po něm aktuálně pátrá. K incidentu došlo v pondělí 25. října.

Muž se železnou tyčí a bez jakékoliv ochrany dýchacích cest vešel ke konci října do budovy resortu ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (za ANO). Podle svých slov se chtěl dostat do vyšších pater.

I s tyčí v ruce se protlačil kolem turniketů a dostal se až na schody vedoucí do vyšších pater. Během chvíle se k němu ale dostali pracovníci ostrahy. Tyč mu vzali z ruky a následně ho vytlačili zpět ke vstupním dveřím. Jejich zásah trval několik vteřin.

Muž poté u vchodu pokračoval, že se do vyšších pater budovy dostat musí. Po chvíli mu došlo, že se mu to přes ochranku nepodaří, a tak odešel.

Aktuálně po něm pátrá Policie ČR. Muž je podezřelý pro trestný čin vyhrožování úřední osobě. Hrozí mu až tři roky ve vězení.

Tagy:
policie útok Policie ČR Adam Vojtěch ANO 2011 Ministerstvo zdravotnictví ochranka potyčka tyč Ministerstvo zdravotnictví České republiky Policie České republiky