Tady máte dýško na přilepšenou. Opilý řidič se snažil uplatit mladoboleslavské policisty

Mladoboleslavským policistům se neúspěšně snažil vnutit „dýško“ provinilý řidič Škody Fabie. Ten se dopustil hned dvou trestných činů – ohrožení pod vlivem návykové látky a podplácení. Za obojí mu hrozí nepříjemná trestní sazba.

O tom, že okřídlenou frázi provinilých řidičů „přece se nějak domluvíme“ adresovanou bdělým mužům zákona už nelze beztrestně aplikovat, se včera přesvědčil šestadvacetiletý muž v Bezděčíně, který jel se svým vozidlem Škoda Fabia směrem od Mladé Boleslavi. Policejní hlídka muže zkontrolovala, vyzvala ho k předložení dokladů od vozidla a následně jej vyzvala, aby se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. Naměřená hodnota ukázala pozitivní výsledek 1,5 promile alkoholu v dechu.

Něco na přilepšenou

Řidič se nechtěl smířit s tím, že by mohl přijít o řidičský průkaz, proto policistům nabídl úplatek ve výši 10 tisíc korun. Řekl jim, že by to pro ně mohlo být jakési „dýško“ na přilepšenou. V tu chvíli se muž dopustil dalšího trestného činu, což mu policisté okamžitě sdělili. Dále mu na místě zabavili řidičský průkaz a eskortovali ho přímo do policejní cely předběžného zadržení.

Mladoboleslavští kriminalisté bezodkladně zahájili trestní stíhání troufalého šoféra, kterého obvinili ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a zločinu podplácení, kterého se dopustil na úřední osobě. V případě prokázání viny a odsouzení mu za toto jednání hrozí peněžitý trest nebo trest odnětí svobody na jeden rok až šest let.

Tagy: