Zákeřný útok v Austrálii: Kolemjdoucí polil miminko vroucí kávou, policie stupňuje pátrání

Austrálie stupňuje hon na muže, který měl na konci srpna v Brisbane úmyslně polít miminko vroucí kávou. Viníka při útěku z místa činu zachytily bezpečnostní kamery. Policie na něj vydala mezinárodní zatykač, protože bezprostředně po činu se mu povedlo opustit zemi. Dítě utrpělo vážné popáleniny na několika částech těla, informovala CNN. Muselo proto podstoupit několik operací. Za úmyslné ublížení na zdraví pachateli hrozí doživotí.

K bezcitnému útoku došlo na konci srpna během klidného pikniku několika přátel, mezi nimiž byla i matka devítiměsíčního Luky. Kolemjdoucí cizinec úmyslně polil dítě vroucí kávou. Hned po činu začal třiatřicetiletý muž utíkat, při čemž ho zachytily kamery. Podle CNN pachatel o pár dní později uprchl ze země, proto po něm australská policie vyhlásila mezinárodní pátrání.

ČTĚTE TAKÉ: Falešný lékař operoval chlapce v Indii podle internetu, tvrdí rodina. Po tragédii zmizel

Malý Luka utrpěl vážné popáleniny na 60 % těla, a to na obličeji, rukou a nohou. I přes to, že mu byla hned poskytnuta první pomoc, byla zranění natolik vážná, že musel podstoupit několik operací, napsala stanice BBC. Podle rodičů čeká dítě ještě velmi dlouhá cesta k uzdravení. Pachateli hrozí vzhledem k úmyslu způsobit těžkou újmu na zdraví až doživotní trest.

Motiv útoku je prozatím nejasný. Podle detektiva Paula Daltona je to jeden z nejsložitějších a nejvíce frustrujících případů, které vedl. „Rozumný, normální člověk by podle vás něco takového neudělal, ale ne vždy tomu tak je,“ řekl. Zároveň dodal, že podezřelý využil znalost policejních postupů k tomu, aby utekl.

Strážci zákona jsou muži na stopě a vědí, jak se jmenuje a v jaké zemi se nachází. Ale podrobnosti nechce sdělovat kvůli vyšetřování.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: V lese na Ústecku objevili mrtvolu cizince. Pachatel ho umlátil a zakopal do země

Tagy:
káva miminko policie Austrálie matka cizinec Brisbane popálenina trestná činnost, právo a spravedlnost vymáhání práva Paul Dalton