Zloděj ukradl auto i s ročním chlapečkem. Matka mezitím vedla druhé dítě do školky

Policie ČR

Zloděj ukradl auto i s ročním chlapečkem

Policie pátrá po neznámém pachateli, který ve středu ráno v Chomutově ukradl auto i s ročním chlapcem. Vozidlo s dítětem se podařilo policii najít, zloděj podezřelý z několika trestných činů jim ale zatím uniká. Dítě neutrpělo žádnou újmu ani zranění a bylo předáno matce. Informoval o tom policejní mluvčí Daniel Vítek.

„Zloděj využil toho, že (matka) nechala vozidlo nastartované, než odvedla staršího potomka do školky, a s jejím černým Volkswagenem Passat z místa odjel,“ doplnil Vítek.

Policisté ihned po oznámení zorganizovali rozsáhlou pátrací akci s cílem auto a hlavně chlapce vypátrat. „Jen o několik desítek minut později si náhodní svědci nedaleko místa činu povšimli odstaveného auta s rozsvícenými světly, ve kterém bylo malé dítě, a ihned zavolali policii,“ popsal akci mluvčí.

S pátráním po neznámém pachateli by mohly pomoct kamerové záznamy. Policisté proto žádají řidiče, kteří ve středu 12. ledna od 6:45 do 7:20 projížděli chomutovskou ulicí Vodních staveb, Školní, Karolíny Světlé a okolí, aby jim poskytli záznamy z kamer svých automobilů. O součinnost žádá policie i případné svědky.

Vítek upozornil, že případnému pachateli stačí jen pár sekund, aby se vozidla s klíči v zapalování zmocnil. „Pokaždé nemusí vše dopadnout bez vážného následku pro poškozené, jako tomu naštěstí bylo v tomto případě,“ dodal.

Tagy: