Pohádali se, pak muže zbil a přejel autem. Agresorovi z Hradce hrozí až 18 let

Sražení muže autem na pěší zóně v Hradci Králové je pokusem o vraždu

Na pětatřicetiletého muže, který 15. ledna srazil autem na pěší zóně v Hradci Králové svého soka po hádce, navrhli kriminalisté podat obžalobu z pokusu o vraždu – hrozí mu trest odnětí svobody až na 18 let. „Případ jsme předali státnímu zastupitelství,“ uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová pro CNN Prima NEWS.

Záběry na videu ukazují, jak auto na Baťkově náměstí srazilo jednoho z chodců a odhodilo ho na dlažbu. V první chvíli byl sražený muž v bezvědomí, podle informací reportéra Martina Holka ale vyvázl bez zranění. „Vyšetřování případu jsme ukončili návrhem na podání obžaloby,“ informovala Kormošová ve vysílání CNN Prima NEWS.

ČTĚTE TAKÉ: Zoofilní matku viní z oběšení svých dvou dětí na vodítku, hrozí jí trest smrti. Syn se jí zřekl

Konflikt mezi muži vyeskaloval a neskončil jen slovně – agresor si na svého soupeře vzal i dřevěnou násadu, se kterou mu uštědřil několik ran. Napadený se před ním sice pokusil utéct, pachatel ale nastartoval auto a muže pronásledoval několik metrů a poté do něj najel.

Agresivní řidič, který byl v minulosti několikrát souzen za výtržnictví, už od ledna čeká ve vazbě na závěr vyšetřování. Případ policisté podle Kormošové ukončili i na základě dvou znaleckých posudků od lékařů a jednoho z oboru dopravy.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Francií otřásla vražda dívky. Tělo bylo zakopáno v parku, podezřelý Maročan měl být vyhoštěn

Tagy: