Muž v černém přepadl v Praze ženu s dítětem, zasáhl kolemjdoucí. Policie hledá oba

Policie hledá muže, který Praze 6. dubna přepadl matku s dítětem.

Policie hledá muže, který přepadl matku s dítětem

Neznámý muž s kuklou přepadl 6. dubna v podchodu v Praze 6 matku s dítětem, povalil ji na zem a chtěl po ní vše, co měla u sebe. Ženě pomohl jeden z kolemjdoucích, který z ní muže strhl. Útočník poté utekl. Policie ho nyní hledá stejně jako muže, který napadené pomohl.

Policisté zveřejnili i video, na němž je zachycen útočník v černém oblečení s kapucí na hlavě a hledaný svědek v červené vestě. Případ prověřují pro trestný čin loupeže, za kterou v případě odsouzení hrozí až deset let vězení.

Událost se stala ve středu 6. dubna kolem 19:00 v podchodu pod Řeporyjskou ulicí. Podle policejního mluvčího tam muž s kuklou na hlavě strhl na zem ženu se zhruba tříletou dcerkou, která byla na tříkolce a držela se matky za ruku.

Útočník poté chytil ženu za batoh, který měla na zádech, a chtěl po ní všechny věci, co má u sebe. Na pomoc ženě přiběhlo několik kolemjdoucích, což ale útočníka neodradilo a trval na svém požadavku do té doby, než ho jeden ze svědků násilím ze ženy strhl, popsal událost policejní mluvčí Jan Rybanský.

Napadená podle něj vyšla z přepadení jen s odřeným loktem, její dcera zraněna nebyla. Informace o hledaných mohou lidé sdělit policii na lince 158.

Tagy: