Střelba v Měšicích: Dva rodinní příslušníci se pohádali, mladík těžce zranil staršího muže

V úterý večer došlo v Měsících k postřelení staršího muže.

Muž v Měšicích postřelil druhého

V úterý večer se ve středočeských Měšicích odehrála tragédie, kdy dvacetiletý muž postřelil legálně drženou perkusní zbraní šestačtyřicetiletého muže a způsobil mu vážná zranění. Kriminalisté z Prahy-východ případ vyšetřují pro podezření ze spáchání zločinu těžkého ublížení na zdraví. Obvinění zatím nepadla.

Policisté a záchranáři vyjížděli k nahlášené střelbě v úterý kolem 21:00. „Na tísňové lince 158 jsme přijali oznámení s tím, že jeden muž měl postřelit druhého. Podezřelý je legální držitel zbraní,“ potvrdila pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Michaela Richterová.

Postřelen byl 46letý rodinný příslušník. „Dle zjištění měla střelbě předcházet vzájemná potyčka obou mužů, při které měl starší z nich vyhrožovat druhému fyzickou újmou,“ uvedl ve středu policejní mluvčí Pavel Truxa. Postřeleného muže s vážným zraněním záchranáři převezli do pražské nemocnice.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Policisté na Plzeňsku šetří případ extrémní šikany na základní škole. Dívku nutili k perverzím

Dechová zkouška alkohol u mladšího z mužů neprokázala, u postřeleného muže si policisté vyžádali odběr biologického materiálu v nemocnici. „Podle zjištění však jevil značné známky opilosti,“ sdělil Truxa.

Kriminalisté nyní prověřují okolnosti incidentu, zahájili úkony trestního řízení pro možné podezření ze spáchání zločinu těžkého ublížení na zdraví.

Tagy: