Syn usekl tátovi hlavu, pak se s ní ukázal na videu. Otec byl vlastizrádce, hřímal

Americká policie

Brutální vražda osmašedesátiletého muže z USA

Policie v americké Pensylvánii řeší brutální vraždu osmašedesátiletého muže. Jeho vlastní syn mu měl useknout hlavu a poté ji ukazovat ve videu na sociální síti. K vraždě se přiznal a řekl, že jeho otec byl vlastizrádce. Informovala o tom americká média.

Justin Mohn žil v domě se svými rodiči, právě tam zabil svého 68letého otce. K činu se přiznal na sociálních sítích, jak uvedla americká CNN.

ČTĚTE TAKÉ: Taylor Swift je v čele spiknutí proti Trumpovi, tvrdí konspirátoři. Má jí pomáhat liga NFL

„Můj otec je nyní na věky v pekle jako zrádce své země,“ řekl Justin ve videu a ukazoval tátovu uříznutou hlavu v igelitovém pytli. V extrémistickém příspěvku mu vyčítal, že 20 let pracoval pro stát. Popřál smrt i všem členům Bidenovy administrativy, ale i hnutí Black Lives Matter a celé LGBTQ komunitě.

„Všichni viděli, co řekl. Video už bylo staženo, ale víme, že i tak bude dál v oběhu,“ řekl médiím zástupce policie Joseph Bartorilla.

Tělo muže bez hlavy objevila v domě jeho manželka. Leželo ve vaně v kaluži krve. Vedle něj byla i mačeta a velký kuchyňský nůž. Když na místo přijela policie, našla jeho hlavu v hrnci na vaření. Okamžitě začalo pátrání po Justinovi, který z místa činu utekl. Podle policie přelezl plot a vstoupil do vojenské oblasti, kde po něm pátrala společně s policií i Národní garda.

„Nyní už je ve vazbě,“ sdělil Bartorilla.

Podivné chování útočníka

Mladík už v minulosti podal nejméně tři žaloby na federální úřady včetně vlády USA - třeba za to, že si musel vzít studentskou půjčku. Soudce je vždy smetl ze stolu. Podle sousedů se ale začal chovat neobvykle teprve nedávno.

„V létě se prostě začal chovat divně. Několikrát jsem volal na policejní oddělení, protože seděl před mým domem a zíral na něj. On nevyhrožoval, jen seděl a zíral, bylo to divné,“ řekl jeden z místních.

„Byl taková stálice v sousedství. Prostě chodil kolem, vždycky měl u sebe láhev s vodou. Zastavoval se na náhodných místech. Párkrát jsem ho potkal v lese. Seděl, jako by jen probíral myšlenky,“ dodala další obyvatelka města, kde k incidentu došlo.

Justin byl velmi aktivní na sociálních sítích a psal knihy. V roce 2017 vydal takzvaný Průvodce pro přežití vůdce revoluce. Zveřejnil v ní i dopis, který poslal tehdejšímu prezidentovi Donaldu Trumpovi. Varoval ho před převratem, který osobně pomůže vést.

Muž nyní čelí obvinění z vraždy prvního stupně a zohavení mrtvoly.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Okradená žena skočila na auto zlodějů. Na kapotě s ní projížděli ulicemi Los Angeles

Tagy: