Taylor Swift je v čele spiknutí proti Trumpovi, tvrdí konspirátoři. Má jí pomáhat liga NFL

Po sociálních sítích se šíří konspirační teorie o tom, že zpěvačka Taylor Swift je skrytým trumfem Demokratické strany USA, který pomůže Joeu Bidenovi udržet se v Bílém domě. Konspirátoři poukazují na to, že umělkyně chodí s hráčem amerického fotbalu a může využít svého vlivu i během Super Bowlu, píše CNN.

Ještě ani nevychladly konspirační teorie spojené s americkými volbami v roce 2020 – kdy mnozí republikánští podporovatelé poukazovali na údajnou nelegitimitu voleb – a už se objevila nová teorie. Podle ní se americká elita znovu spikla proti Donaldu Trumpovi, který v letošních prezidentských volbách opět kandiduje.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Trump přísně tají, koho chce za viceprezidenta. Ve hře je i republikánská noční můra

V čele údajného spiknutí má stát překvapivá osoba – zpěvačka Taylor Swift, která je v současnosti jednou z nejvlivnějších influencerek planety. Konspirátoři se podle americké CNN domnívají, že zpěvačka je sponzorovaná demokraty a má jim zajistit vítězství.

V soukolí spiknutí se má nacházet také NFL, nejvyšší liga amerického fotbalu. Swift totiž chodí s Travisem Kelcem, hráčem týmu Kansas City Chiefs, který bude 11. února hrát finále NFL (takzvaný Super Bowl). Což podle konspirátorů také není vůbec překvapivé – i liga je prý zinscenovaná tak, aby tým Kansas City Chiefs vyhrál a Swift se mohla vyhřívat ve světle reflektorů.

Divokou teorii přiživil poslední zápas Kansas City Chiefs, po kterém se zpěvačka na hřišti vášnivě líbala s Kelcem před hledáčky kamer. Kelce ostatně leží některým lidem v žaludku už delší dobu, protože se objevil v reklamě pro společnost Pfizer, která stojí za koronavirovými vakcínami. Swift vedle toho podpořila Bidena už před minulými volbami, takže podle konspirátorů je všechno „jasné“.

Web Sky News poznamenal, že podle ještě divočejších teorií je Swift zbraní nejen NFL a Demokratické strany, ale i celé Severoatlantické aliance.

Předem domluvené finále?

„Zajímalo by mě, kdo příští měsíc vyhraje Super Bowl,“ napsal na sociální síti X sarkasticky Vivek Ramaswamy, neúspěšný republikánský kandidát na prezidenta, který nyní podporuje Trumpa. „A zajímalo by mě, jestli na podzim přijde velká prezidentská podpora od uměle a kulturně podepřeného páru. Jen taková divoká spekulace, uvidíme, jak během příštích osmi měsíců zestárne,“ doplnil.

Teorii šíří i mediální osobnost Mike Crispi, který stojí za Trumpem. „NFL je naprosto zmanipulovaná ve prospěch Kansas City Chiefs, Taylor Swift a pana Pfizera. To vše za účelem šíření demokratické propagandy. Swift vystoupí v poločasové přestávce a podpoří Joea Bidena s Kelcem na polovině hřiště,“ domnívá se Crispi.

Podle odborníků oslovených americkou CNN je ale taková teorie pouhou konspirací. „Nebylo by překvapením, kdyby Taylor Swift podpořila Bidena, jako to udělala v roce 2020. Domnívat se ale, že jedna z nejvlivnějších osobností zábavního průmyslu na světě je v tichosti manipulována zlověstnými silami v rámci velkého spiknutí zinscenovaného establishmentem, je směšné,“ napsal web americké televize.

„Jednotlivci a média šířící konspirační teorie o Taylor Swift působí směšně, protože přesně takové jsou. Zároveň však patří k předním zdrojům informací pro moderní konzervativce a mají finanční podporu republikánských elit, které šíří přesně takové nesmysly,“ domnívá se Jared Holt, který se zabývá studiem extremismu a dezinformací v neziskovém think tanku Strategic Dialogue.

Swift se k politice prakticky nevyjadřovala až do roku 2018, kdy podpořila dva demokraty v Tennessee, kde žila jako teenager. Její veřejná podpora demokratů přišla poté, co čelila kritice fanoušků z levicové strany za své mlčení v případě politických otázek.

V dokumentárním filmu Miss Americana vyjádřila lítost nad tím, že během voleb v roce 2016 nevystoupila proti Trumpovi.

VIDEO: Trump zvítězil v primárkách v New Hampshire

Tagy:
konspirační teorie Joe Biden Demokratická strana NFL USA Donald Trump Taylor Swiftová Taylor Swift prezidentské volby v USA 2024 Travis Kelce