Hrůzný čin má dohru. V Přerově muž zabil známého, policie ho obvinila z vraždy

Muž zabil známého přímo v ulicích Přerova.

Kriminalisté obvinili jednačtyřicetiletého muže z vraždy o tři roky mladšího známého na ulici v Přerově. Tragédii předcházela podle policie hádka mezi dvěma opilými muži, starší z nich poté vytáhl nůž a známého bodl. Oběť zemřela na místě. Útočník z místa utekl, po několika desítkách minut se přišel nakonec sám na policii udat. Podezřelému s trestní minulostí hrozí až 20 let vězení, uvedl na Twitteru policie krajský policejní mluvčí Libor Hejtman. Kriminalisté podali krajskému státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí muže do vazby.

Vražda se stala v pátek před 23:00 na parkovišti na třídě Generála Janouška v Přerově, muž je kromě vraždy obviněn také z výtržnictví. „Policisté po příjezdu na místo zjistili, že mezi dvěma muži posilněnými alkoholem došlo k hádce, která přerostla ve fyzický útok. Jeden z nich přitom vytáhl nůž a způsobil druhému muži bodnořezné poranění. Útočník se poté dal ihned na útěk,“ popsal policejní mluvčí.

Zraněný muž i přes rychle poskytnutou první pomoc na místě zemřel. Policisté okamžitě po útočníkovi rozjeli pátrání, případ si převzala krajská kriminálka.

„Policistům se během pátrání podařilo zjistit totožnost osmatřicetileté oběti i útočníka. Ten se nakonec po pár desítkách minut sám dostavil na zdejší obvodní oddělení, kde byl zadržen. Motivem činu zřejmě byla banální opilecká hádka. Oba muži byli z Přerova a znali se,“ doplnil policejní mluvčí.

Nejedná se o ojedinělý případ

V Olomouckém kraji vyšetřovali kriminalisté letos dosud šest vražd či pokusů o ni. Naposledy obvinili z pokusu o vraždu na začátku června osmdesátiletého muže, který v polovině května zřejmě kvůli rodinným neshodám založil pomocí benzinu požár rodinného domu v Lipníku nad Bečvou na Přerovsku. V hořící budově nechal napospas osudu šestadvacetiletého vnuka. Mladíka z hořícího domu zachránili kominíci.

Statistiky tohoto nejzávažnějšího trestného činu rozšířil v kraji na konci dubna devětadvacetiletý muž, který v Kostelci na Hané na Prostějovsku zavraždil svého bratra, sestru a otce.

Loni vyšetřovali kriminalisté čtyři pokusy o vraždu a dvě vraždy, všechny se podařilo objasnit.

Tagy: