Bizarní záběry hazardéra. Muž na jednokolce předjížděl kamion, překvapil gestem

Muž na elektrické jednokolce předjížděl kamion.

Hazardér na jednokolce

O nebezpečném předjíždění řidičů aut CNN Prima NEWS informovala již mnohokrát. Tentokrát se však objevil hazardér, se kterým jste se nejspíš ještě nesetkali – muž jel na elektrojednokolce. Autentické video natočil očitý svědek.

Hazardéra na elektrojednokolce na videu zachytil šofér kamionu. Bizarní na celé dopravní situaci je to, že ve chvíli, kdy se dotyčný dopouštěl přestupku a předjížděl, řádně řidiči náklaďáku rukou ukázal změnu směru jízdy.

Jezdec na elektrické jednokolce mířil po silnici první třídy směrem z Třemošné do Plzně. Přitom jel místy téměř 70 km/h. „Tito jezdci musí jezdit u levé krajnice a v případě, že tam krajnice není, mají jezdit při levém okraji vozovky. V tomto případě se chovají jako chodci,“ podotkl dopravní expert Roman Budský.

Jiří Polomis z Centra služeb pro silniční dopravu spadající pod BESIP doplnil, že se tito jezdci následně mohou chovat také jako cyklisté. „V té chvíli pro ně platí stejná pravidla jako pro cyklistu. Určitě by k něčemu takovému nemělo docházet,“ zdůraznil.

Problém je podle expertů v tom, že jednokolky jsou v takzvané šedé zóně dopravních předpisů. Hlavně proto, že jde o poměrně nové dopravní prostředky a není pro ně přesně upravená legislativa. Nikdo tak přesně neví, jak na ně nahlížet.

Podle osloveného prodejce elektrojednokolek redakcí CNN Prima NEWS nemusel být dopravní prostředek zachycený na videu takzvaně nelegálně vytuněný. Dnes už se prý prodávají jednokolky, které jezdí až 70 km/h. „Vždy je potřeba myslet na to, že to je pouze stroj. Když se sejde spousta vlivů, tak se muže stát, že se pod vámi vypne. Když ho používáte jako já v přírodě, tak nikoho neohrožuju,“ vzkázal prodejce Daniel Fajmon.

Případ prověří policie

Redakce CNN Prima NEWS taktéž kontaktovala autora videa, ten však na zprávy nereagoval. Případ již každopádně řeší policisté. „Tímto děkujeme za podnět a dále se jím budou zabývat kolegové z příslušného dopravního inspektorátu,“ dodala mluvčí policistů Barbora Šmaterová.

Odborníci se shodují na jednom – šlo o nebezpečný manévr, který by se rozhodně neměl stát inspirací pro další lidi.

Tagy: