Čech vytáhl pistoli na matky s dětmi. Policisté ho pustili, rodiče v Kostolišti mají strach

Čech na Slovensku ohrožoval děti pistolí.

Čech na Slovensku ohrožoval děti pistolí

Ve slovenském Kostolišti v Záhoří se rodiče s malými potomky bojí vyjít ven na ulici. Důvodem je soused pocházející z Česka, kterému vadí dětský křik. Nedávno způsobil traumatický zážitek matkám i dětem, když jim hrozil plynovou pistolí. Zasáhnout musela policie, informoval web tvnoviny.sk.

Křik dětí před domem v Kostolišti rušil souseda natolik, že se ho nejdříve rozhodl přehlušit. „Zapnul někde v domě generátor vysokofrekvenčního signálu, který je pro uši dost citlivý. Děti si prý zacpávaly uši,“ řekl starosta obce Hubert Danihel pro web tvnoviny.sk. Když to nezabralo, tak podle starosty „údajně vytáhl plynovou pistoli“.

ČTĚTE TAKÉ: Otec zapomněl batole v autě, to zemřelo trýznivou smrtí. Mluví se o syndromu

Starosta tvrdí, že podobné konflikty trvají již delší dobu. „Telefonicky nebo ústně přicházely stížnosti na jednotlivé osoby s tím, že si děti hlučně hrají na ulici,“ poznamenal Danihel.

Matky, kterým muž vyhrožoval, se odmítly k incidentu vyjádřit. Místní ale čin odsuzují. „Měli bychom se radovat z toho, že ty děti mají normální dětství, že si hrají a zpívají. Tento pán by byl ale asi raději, kdyby byly na telefonu,“ sdělila webu iStream.sk obyvatelka Kostoliště.

Přivolaní policisté muže zadrželi a umístili do cely předběžného zadržení. „Pověřený příslušník okresního ředitelství v Malackách zahájil trestní stíhání ve věci nebezpečného vyhrožování pětatřicetiletému občanovi České republiky. Bližší informace poskytneme, až to procesní situace dovolí,“ uvedla bratislavská policejní mluvčí Silvia Šimková pro tvnoviny.sk.

Policisté muže po výslechu propustili a vyšetřují ho na svobodě.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Podvodný věštec z Děčína vytáhl z žen 1,5 milionu. S magií nechce přestat ani ve vězení

Tagy: