Podvodný věštec z Děčína vytáhl z žen 1,5 milionu. S magií nechce přestat ani ve vězení

Odsouzený věštec Tomáš Dzurko

Soud z věštcem

Tři a půl roku vězení si odsedí věštec Tomáš Dzurko z Děčína. Tomu ve středu odvolací krajský soud potvrdil trest za to, že pomocí podvodných rituálů vylákal od různých žen více než 1,5 milionu korun. Podle svých slov však Dzurko nepřestane věštit ani za mřížemi.

Dvaatřicetiletý Tomáš Dzurko vystupoval na internetu pod přezdívkami „Věštica Verunka“ nebo „Kartářka Cikánka Žaneta“. Ženám sliboval lásku, ženicha i miminko. „Nic se nedělo, vytáhl ze mě 113 tisíc,“ uvedla k tomu jedna poškozená.

ČTĚTE TAKÉ: Pozoroval lidi při spánku, okrádal i děti. Zlodějského fantoma poslal soud za mříže

Za rituály na dálku Dzurko požadoval vždy zaplatit hned, jinak dotyčným hrozil neštěstím v podobě autonehody nebo zlého ducha. Ceník žádný neměl. „Není tam daný ceník jako u taxikáře, že tam je 35 korun za kilometr. Člověk si může říct milion nebo deset, dvacet korun,“ řekl odsouzený Dzurko.

Jiná žena mu poslala dokonce jeden a půl milionu korun a štěstí nenašla. Naopak se zadlužila u několika bank. „Čaroděj“ však za získané peníze nekupoval kouzelné svíčky nebo přísady do lektvarů. Utratil je za zlato a zbytek prohrál v kasinu.

„Dělám to už od 13 let. Moje bába to také uměla, ale ta to dělala za kávu,“ popsal své magické schopnosti Dzurko.

Odvolání projednával ve středu krajský soud, samozvaný čaroděj ale v samotném závěru nečekaně otočil a své odvolání vzal zpět. „Nebylo mi dobře a už jsem to chtěl mít za sebou,“ uvedl k tomu odsouzený.

Dzurko čelí řadě exekucí, a podvedeným ženám tak nemá z čeho peníze vrátit. Věštit prý ale nepřestane. „Nepřestanu. Ani tam nepřestanu, to mě nikdo nepřinutí. Uplyne pár let a půjdu domů. S Děčínem skončím a půjdu do světa,“ poodhalil svou budoucnost odsouzený.

Součástí trestu je i šestiletý zákaz věštění.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: V Praze došlo k přepadení. Lupič vytáhl nůž a chtěl po muži peníze a mobil

Tagy: