Špatné nabíjení mobilu se mu stalo osudným. Mladíka zasáhl elektrický proud, na místě zemřel

Policie v thajském Bangkoku zasahovala u bizarního, ale bohužel tragického případu. V bytě našla mladého muže ležícího v posteli bez známek života, v ruce svíral mobilní telefon připojený k nabíječce a tu ještě k prodlužovacímu kabelu. Zřejmě ho zasáhl elektrický proud.

Mladík Wanchai Deengam měl na sobě jen šortky a krvácel z úst. Bílý mobil značky Samsung držel v levé ruce. „V prodlužovací zásuvce byly ještě chytré hodinky,“ napsal web The Mirror, který o případu z 8. února informoval. Sedmadvacetiletého muže mohl zabít elektrický proud. V pokoji se nacházely i dva zapnuté rýžovary a dva větráky připojené do zásuvky. Z videa a fotografií, které byly pořízeny na místě neštěstí, je patrné, že s bezpečným zapojením elektrických přístrojů do sítě si mladík příliš hlavu nelámal.

ČTĚTE TAKÉ: Moniku ani dceru jsem nezabil, tvrdí Kramný. Státní zástupce na zamítnutí obnovy procesu trvá

Kriminalisté v souvislosti s Wanchaiovou smrtí cizí zavinění nezjistili. „Nenašli jsme žádné stopy po napadení nebo vloupání. Máme podezření, že mladíkovu smrt mohl způsobit zkrat,“ vyjádřil se k případu policista Jiratchaya Yordkum. Dodal, že Wanchai zapojil prodlužovačku přímo do zásuvky bez použití správného adaptéru.

Policii na místo přivolal Wanchaiův bratr Somkuan, když se mu mladík od předešlé noci neozýval. „Měl jsem podezření, protože normálně nespal. Když jsem končil v práci, vždycky jsem ho viděl sedět před jeho pokojem,“ řekl podle webu Somkuan.

Častější smrt, než se zdá

S bratrem o používání telefonů během nabíjení mluvili. „Ve zprávách se objevily případy, že se tohle děje. Ale všichni to stále dělají. Nikdy jsem si nemyslel, že by se to mohlo stát, jinak bych svého bratra varoval víc,“ doplnil Somkuan. Podle něj Wanchai rád pomocí telefonu komunikoval s přáteli, hodně používal TikTok a Facebook pro sledování sportu, hry na něm ale nehrál.

Wanchaiova smrt není ojedinělá. Podobný případ řešili policisté v Thajsku i na konci ledna. Tři dny Puttawata Kamwana nepřišel do práce. Kolegové se proto rozhodli, že navštíví jeho byt v Samutu Prakanu, aby zjistili, co se děje. Spolupracovníka ale našli mrtvého. „Puttawat Kamwan stále ležel na posteli, jeho pravá paže se dotýkala nabíjejícího se telefonu,“ citoval policejního kapitána Pongnarina Nontanoka web Metro. Policista dodal, že pitva později potvrdila, že příčinou jeho smrti byl zásah elektrickým proudem.

Tagy: