Známí promluvili o oběti z pražského hotelu a Petru K.: Šlo o peníze, byli spolu i u soudu

Oběť vraždy v pražském hotelu i její pravděpodobný vrah, který je už také po smrti, společně před čtyřmi měsíci stanuli před soudem. Ona jako oběť vydírání, on jako pachatel. Petr K. chtěl zpátky peníze, které, jak podle známých často říkal, do Kláry M. investoval.

„Podezřelý měl za použití zbraně, respektive předvádění zbraně, požadovat poskytnutí finančního plnění po poškozené,“ potvrdil podstatu obžaloby Lukáš Pauldura, vedoucí Okresního státního zastupitelství v Liberci.

V té době už spolu oba udržovali vztah téměř rok, neustále se rozcházeli a znovu se k sobě vraceli. Peníze vždy hrály důležitou roli. „Vždycky v momentě, když se ho snažila odstrčit, tak chtěl všechno vrátit, do koruny. Ona mu peníze vracela, sama jsem u toho několikrát byla. Opakovalo se to stále dokola. Dokud měl peníze, tak s ním byla,“ tvrdí kamarádka Kláry M.

Podle policie jen přestupek

Oba se stýkali i v době, kdy policie vyšetřovala incident se zbraní, i v době, kdy spolu stanuli v soudní síni. Klára M. nakonec před soudem svou výpověď výrazně změnila, nepotvrdila to, co řekla policii. Soud nakonec pro nedostatek důkazů konstatoval, že nelze prokázat trestný čin, a celou věc označil pouze za přestupek. Podle státního zástupce něco takového nebývá neobvyklé.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Posun v případu vraždy v Praze: Podezřelého našli mrtvého v Polsku, potvrdila policie

„Vztah mezi podezřelým a poškozenou byl komplikovaný, známe to z praxe, kdy se jedná o oběť, která se k tomu agresorovi vrací opakovaně, a to i formou osobních schůzek,“ uvedl Pauldura. Navíc ani jeden ze dvojice nedokázal před soudem věrohodně vysvětlit, jak se dopracovali k vysokým částkám, o které se přeli.

Podle další z kamarádek Kláry M. prý atraktivní blondýna udržovala vztah s několika muži najednou. Petr Kraus měl ale zřejmě výsadní postavení. „O Petrovi tvrdila, jaký je násilník, ale jezdili spolu do Prahy do kasina. Později prasklo, že má přítele a pak dalšího a dalšího, ale Petra se držela kvůli penězům. Petr odstřihl všechny svoje blízké a Klára ho psychicky deptala,“ řekla známá Kláry M. reportérovi CNN Prima NEWS.

Svou roli hrál i hazard

Petr Kraus v posledních letech propadl hazardu, podle lidí z jeho okolí prohrál miliony korun. Mimo jiné měl dát do zástavy rodinný dům, který zdědil po matce. O peníze, které takto získal, přišel v pokeru. Jeho příbuzní se pak museli skládat na to, aby dům vykoupili zpátky.

Obě kamarádky se shodnou na tom, že Petr Kraus se do Kláry bezhlavě zamiloval a také velmi žárlil. Kláru se snažil sledovat ve dne, v noci. Pod auto jí údajně instaloval zařízení, které sleduje polohu, její byt jezdil opakovaně kontrolovat. Několikrát ho tam vezl i liberecký taxikář Libor Skácel.

„Vezl jsem ho několikrát i v noci, třeba třikrát nebo čtyřikrát za noc. Zastavil jsem na benzínce nedaleko, on řekl, ať počkám, za deset minut se vrátil a říkal, že můžeme jet. Pak to z něho vylezlo, že ji hlídá. Nemluvil o ní moc hezky, říkal, že je to zlatokopka, které jde hlavně o peníze. Prý mu dluží a on chce ty peníze zpátky. Ale bylo jasné, že o peníze v tu chvíli nejde, to by ji nejezdil pořád kontrolovat. Strašně žárlil,“ vyprávěl taxikář. Co se mezi nimi stalo o víkendu v Praze, jestli byla za smrtí žárlivost nebo hádka o peníze, to už po smrti obou asi nikdo nezjistí.

Tagy: