Policisté použili pepřový sprej proti malé dívce. Můžeš si za to sama, zlato, řekli jí

Zatčená dívka

Díky novým záběrům jsou k dispozici další podrobnosti v případu devítileté dívky, proti níž policisté použili pepřový sprej. „Můžeš si za to sama, zlato,“ odpověděl jeden z policistů, když si na jejich postup stěžovala. K incidentu došlo minulý týden v americkém městě Rochester poté, co rodiče dítěte přivolali policii kvůli tomu, že měli „rodinné problémy“.

Na novém záznamu, pořízeném na kameru upevněnou na uniformu jednoho z policistů, je slyšet, jak se školačka opakovaně ptá, kdy přijede sanitka a prosí policisty, aby pepřový sprej nepoužívali.

„Vykloň hlavu z okna, studený vzduch ti udělá dobře,“ řekl dívce jeden ze strážníků. Ta dál prosila o pomoc a přivolání sanitky, protože ji pepřový sprej pálil v obličeji. „Má to pálit, jmenuje se to pepřový sprej,“ odbyl ji policista.

Policisté proti ní použili pepřový sprej, když čekala v poutech na zadní sedačce jejich auta. „Můžeš si za to sama, zlato,“ říká jí jeden ze strážců zákona. Video končí příjezdem záchranářů, kteří si školačku převzali a převezli ji do nemocnice. Později byla předána zpět rodině.

K incidentu došlo minulý týden v americkém městě Rochester poté, co rodiče dítěte přivolali policii kvůli „rodinným problémům“. Dívka prý projevovala sebevražedné sklony a ohrožovala i ostatní členy rodiny.

Policisté nepřivolali odbornou psychologickou pomoc, nasadili jí pouta a zavlekli do policejního auta. Poté ji „zklidnili“ pepřovým sprejem. Jeden ze zasahujících policistů už byl suspendován, dva další si v práci vzali nucené volno.

Tagy: