Bouček trénuje cestu do porodnice se stopkami v ruce. Bezmezně ženy obdivuji, říká

Moderátor s manželkou se nemohou dočkat prvního potomka.

Moderátor CNN Prima NEWS Libor Bouček se stane poprvé otcem. Při čekání na novou životní funkci si uvědomil spoustu věcí. Jednou z nich je to, že bezmezně obdivuje ženy a muži jsou podle něj v tomto období absolutně bezvýznamní.

„Musím říct, že se má literatura posledních několik měsíců dost smrskla. Dřív, v dubnu a květnu, jsem četl knihu o tom, jak vytvořit kvalitní ráno. Nicméně teď už čtu všechny rodičovské příručky, ale většinou to dočtu do půlky a pak to zahodím, protože mi to přijde opravdu trošku mimo,“ řekl Libor Bouček.

Po poradách s kamarády, již zkušenými otci, se prý stejně dozvěděl, že žádná dokonalá příručka na rodičovství neexistuje. Co ale nenechává náhodě a důkladně procvičuje doslova se stopkami v ruce, je cesta do porodnice, kterou chce mít najetou v každém počasí a čase.

„Já jsem opravdu připraven dopravit svoji manželku na místo M jak za snížené viditelnosti, tak za stavu mokré vozovky a za stavu suché vozovky a jsem strašně rychlý,“ přiznal hrdě nastávající otec.

Libor se řadí také do skupinky mužů, kteří jsou bez problémů připraveni stát manželce při porodu po boku a držet ji za ruku. „Tady končí veškeré mé pravomoci, protože si člověk v tomto období uvědomí to, že my muži jsme absolutně bezvýznamní a zbyteční,“ řekl moderátor.

„Když po mě bude někdo něco chtít, v tomto vrcholném okamžiku, tak já budu samozřejmě jenom souhlasit a udělám všechno, co po mě bude žádáno,“ dodal Bouček, který se už svého prvního potomka nemůže dočkat.

Poprvé absolutně netuší, co ho čeká

Jestli ale bude k miminku vstávat, pomáhat manželce a jak to skloubí s náročnou prací nedokáže sám říct, protože tento životní krok ještě nepřišel, a tak nic neplánuje. Co ví ale jistě, je, že udělá vše, co se mu řekne a bude pro Gabrielu vždy oporou. Pro manžele Boučkovy je totiž miminko jeden velký a vysněný zázrak. „Ta cesta je velmi dlouhá. Až dojdeme k tomu, že se to dítě narodí, tak asi celou tu naši cestu klidně popíšu. Uvědomuji si všechno velmi silně,“ dodal moderátor.

Silně si také uvědomuje velký civilizační problém snižující se schopnosti množit se. „Myslím si, že je to věc, o které se moc nemluví a zapomněli jsme na to, že je zcela stěžejní dbát na schopnost být reprodukční. Myslím si, že se to v této oblasti hodně svádí jenom na jednoho, ale myslím si, že je to opravdu velký civilizační problém,“ rozpovídal se na závěr Bouček.

Vždy důkladně připravený moderátor ale snad poprvé v životě zažívá pocit, kdy absolutně neví, co ho čeká. Určitě ale ví, že se na novou roli otce nesmírně těší a velmi si jí váží.

Tagy: