Libor Bouček je po koronaviru znovu v práci. Co vzkázal těm, kteří mluví o chřipečce?

Moderátor Libor Bouček

Rozhovor s Liborem Boučkem o jeho návratu po karanténě

Moderátor televize CNN Prima NEWS Libor Bouček prodělal koronavirus a po karanténě se objevil znovu v práci. Špatný průběh nemoci měl jen pár dní, i přes to jej rozčilují reakce lidí, kteří koronavirus nazývají chřipečkou. Upozornil, že nejde o mladé, kteří se z nemoci dostanou, ale bojí se o starší lidi a o plnící se kapacity v nemocnicích.

„Lidem, kteří nemoc nazývají chřipečkou, bych vzkázal, ať v sobě zapudí egoismus a ať zapomenou na to, že platforma sociálních sítí dává každému možnost prosadit svůj názor. Pojďme na chvíli nemít názor, pojďme my, kteří tomu nerozumíme, být zticha a vyříkáme si to potom, až budou lidé zdraví,“ řekl o pandemii koronaviru Libor Bouček.

Dodal, že v době sociálních sítí je paměť lidí strašně malá. „Když se člověk podívá na to, co se dělo v Bergamu v Itálii, v New Yorku a na to, co se bohužel s velkou pravděpodobností bude dít v Česku… Jasně, není to ebola, ani to není smrtící virus, který vyhladí půlku populace. Ale jde o to, že ta nemoc plní nemocnice, a to, co nás čeká, bude jeden z nejvážnějších stavů zdravotnictví na území Česka,“ upozornil moderátor.

Nejšílenější podle něj je, že každý má pocit, že svůj názor musí na sociálních sítích sdílet s ostatními. „To nás může zavést do pekel. To je největší nebezpečí sociálních sítí. A právě tato krizová situace nám ukazuje, že to má své limity a že bychom se měli znovu vrátit trošku zpátky,“ vyzval.

S manželkou jsme se více poznali

V rámci relace ostatních lidí se po nemoci cítí opravdu dobře. Měl prý obrovské štěstí, že měl špatný průběh jen pár dní. „Cítím se unavený jako po každé nemoci, že člověk dostal nějaký zásah, ale vzhledem k tomu, že mi bude čtyřicet, tak jsem poslední dobou unaven dlouhodobě. Takže tomu nepřikládám žádný význam,“ uvedl s nadsázkou Bouček.

Ještě větším štěstím je podle něj to, že pravděpodobně nikoho nenakazil. „Opravdu jsem dodržoval pravila, ať už jsou jakkoliv omezující. Neopustil jsem od pátku minulého týdne byt. S manželkou jsme si to užili ve dvou a jsem rád, že jsme se více poznali,“ dodal s úsměvem.

Plní se kapacity nemocnic a starší lidé jsou v ohrožení

Novinář Jiří Hynek o nákaze COVID-19 řekl, že z ní má strach. Bouček to okomentoval slovy, že Hynek má průběh daleko horší, než měl on, a proto se Libor v průběhu nemoci prý nebál.

„Je jasné, že člověk má otazník v hlavě, protože neví, jak mu bude další den. To, co jsem já prožíval, bych nepřál svým rodičům a starším kamarádům, to je to zásadní. Musíme potlačit svůj egoismus, protože to není o tom, jak se budeme cítit my. Jde o to, že se plní kapacity nemocnic, starší lidé jsou v ohrožení, a proto jsem na svou nemoc upozornil. Já se s ní vyrovnám, ale nechci ohrozit další lidi,“ zdůraznil Libor Bouček.

Tagy: