Muži, který na Vsetínsku přejel autem cyklistu, hrozí až 20 let vězení

cyklista

Policisté ve čtvrtek obvinili z vraždy 35letého muže, který v úterý ráno v Hošťálkové na Vsetínsku podle vyšetřovatelů úmyslně srazil autem cyklistu, s nímž se znal. Útočník poté sraženého muže fyzicky napadl a znovu ho přejel vozidlem. Agresor poté z místa utekl. V době incidentu byl pod vlivem pervitinu, jeho známý útok nepřežil. Za vraždu mu hrozí až 20 let vězení.

Tragédie se stala v úterý krátce před osmou ranní nedaleko centra obce. 35letý muž vyjel vozidlem Citroën Berlingo za svým známým, který jel na jízdním kole po Hošťálkové ve směru na Ratiboř. „Muž za nim vyrazil z důvodu předchozího slovního konfliktu. Když ho dojel, úmyslně do něj narazil, přičemž poškozený spadl na zem. Řidič vystoupil z auta, přistoupil k němu a několikrát ho udeřil do obličeje a hlavy a následně bodl nožem. Poté se vrátil zpět do auta, se kterým se proti ležícímu rozjel. Ten zůstal ležet zaklíněný pod vozidlem,“ uvedla krajská policejní mluvčí Lenka Javorková.

Útočník vzápětí po činu utekl. Na místo vyjelo několik policejních hlídek, vsetínští kriminalisté a následně i krajský kriminalistický výjezd, povolán byl i policejní vrtulník. „Rozjela se rozsáhlá pátrací akce po řidiči vozidla, jehož popis uvedli svědci události. Pátrání po muži jsme nechali vyhlásit v místním rozhlase i rozhlase přilehlých obcí,“ uvedla mluvčí.

Byl pod vlivem drog

Muž se snažil při útěku maskovat, nakonec se ho podařilo policistům vypátrat i díky všímavosti místních obyvatel. „Zul si boty a svlékl oblečení, které schoval pod kámen do řeky a poté odcizil z prádelní šňůry venku u domku oblečení, do kterého se oblékl. Původní oblečení policisté při následném propátrávání koryta řeky našli. Zadržený byl v době spáchání skutku pod vlivem drog, konkrétně pervitinu,“ doplnila Javorková.

Vyšetřovatel dnes zadrženého muže obvinil z vraždy. V případě prokázání viny a odsouzení mu za ni hrozí až 20leté vězení. Muž byl podle zjištění policie v minulosti trestán za násilnou trestnou činnost. Krajští kriminalisté na případu nadále pracují. Vyšetřovatel podle mluvčí ještě ve čtvrtek podá státnímu zástupci podnět na návrh na vzetí obviněného do vazby.

Tagy: