Muži mířil pistolí na hlavu a chtěl peníze. Nebezpečný recidivista skončil v poutech

Nebezpečný recidivista skončil v poutech

Nebezpečný recidivista skončil v poutech

Na svědomí má mít loupežné přepadení, a to s pistolí v ruce. Před spravedlností se ukrýval v zahradní chatce a navíc pořádně ozbrojený. Kriminalisté ho ale stejně objevili a nebezpečný recidivista skončil v poutech.

Kriminalistům se podařilo vypátrat nebezpečného recidivistu. Jedenatřicetiletý muž se ukrýval v jedné ze zahradních chatek. Během jejich zásahu se nezmohl na žádný odpor. I když prostředky k tomu měl.

„Při zadržení byl muž ozbrojen mačetou a kolem svého lůžka měl dalších osm bodnořezných zbraní, včetně taktické vesty používané speciálními jednotkami,“ uvedla mluvčí pražských policistů Violeta Siřišťová. Proč se recidivista dostal do hledáčku policistů? Průběh loupežného přepadení zachytila kamera. Obětí se stal náhodně vybraný muž, který se vracel do svého bytu na pražském Žižkově.

„Muž u hlavy držel zbraň a chtěl peníze a hotovost. Muži se podařilo utéct na čerpací stanici, kde si přivolal pomoc na lince 158,“ popsala mluvčí. Dopadený muž nelenil a mezitím se vrátil k bytu, který vykradl. U dveří pak ještě jednou vytáhl zbraň. A to na známého majitele, který ho při krádeži načapal. Za všechny trestné činy mu hrozí až osm let za mřížemi.

Tagy: