Žhářský útok v Dolní Trnávce: Plameny zdevastovaly pět aut. Útočníky zachytily kamery

Žháři v noci na Slovensku nedaleko města Žiar nad Hronom podpálili pět aut. Majitel vozidel je přivezl ze zahraničí a připravoval na prodej. Způsobená škoda přesáhla dva miliony korun.

Požár vypukl v areálu bývalého družstva v Dolní Trnávce, kde měl majitel auta zaparkovaná. Vše, co se v noci před garáží stalo, zachytily bezpečnostní kamery. Na záznamu je vidět, jak dvojice mužů polévá vozidla hořlavinou a poté je zapaluje.

ČTĚTE TAKÉ: Bolestné detaily nehody 18leté Zdenky. Měla být znovu těhotná, za ročním synem domů nedojela

„Auta byla připravená na prodej, očividně to měli připravené, věděli, co mají dělat,“ prohlásil majitel aut.

Muži nepospíchali, možná ani netušili, že je nahrává kamera. Na místě se zdrželi zhruba 10 minut. Auta zapalovali postupně jedno po druhém a následně z místa utekli.

„Požár zasáhl pět aut, poškozená byla i budova,“ uvedla mluvčí Krajského ředitelství Hasičského a záchranného sboru v Banské Bystrici Júlia Zeleňáková.

Podle pana majitele muži přijeli autem s odcizenými registračními značkami, stopa končí někde v okolí Zlatých Moravců.

Banskobystrická krajská policejní mluvčí Mária Faltániová informovala, že započalo trestní stíhání pro poškození cizí věci. „Škoda se odhaduje na více než dva miliony korun,“ doplnila Zeleňáková.

Kdo auta zapálil a co mohlo být motivem, to si jejich majitel nedovede vysvětlit. Nezaznamenal prý žádné výhrůžky a před požárem si v areálu nevšiml ničeho podezřelého. „Pevně věřím, že se to podaří vysvětlit. I když škody nám už nikdo nevrátí,“ řekl.

Tagy:
policie auta Slovensko krimi Hasičský záchranný sbor žhář majitel Banská Bystrica Žiar nad Hronom Trnávka