My jsme hygieny. Internet se baví Babišovým projevem, lidé z něj skládají básně

Předpůlnoční tisková konference po pondělním jednání vlády baví internet. Lidé si utahují především z výroků premiéra Andreje Babiše, které místy postrádaly smysl. Na konto premiéra vznikají i dadaistické básně.

„Já nevím, kde se staly chyby, nevidím nějaký zásadní problém, my jsme teď přijali nějaké rozhodnutí a samozřejmě ano, my jsme hygieny,“ zní báseň s názvem Hygieny. Babiš přesně těmito slovy odpovídal na otázku novinářů, v čem podle něj vláda pochybila.

Další báseň se jmenuje Matematický model. Opět se jedná o část úryvku z Babišovy odpovědi z pondělní tiskové konference. „My jsme zkrátka rozhodovali a v březnu někdo přišel s tím matematickým modelem a v srpnu někdo, sice byl to ten stejný člověk, ale už přišel v nějakém čase a ty, který měli přijít, nepřišli,“ odpověděl přesně premiér.

MEGAUPDATE: Vydáváme to knižně! Díky za obrovský zájem. Přijďte nás podpořit! https://www.donio.cz/andykody Která je...

Posted by Tomáš Mrkvička on Tuesday, October 13, 2020

Lidé vtipkují i z následujících částí projevu, básničku nazvali Chování viru. „Takže to je podle mě v této fázi zbytečná debata. Já nemám pocit, že bysme dělali něco špatně, nikdo pořádně ten vir, můžeme se bavit, tady je odborník, můžete se zeptat primářů, jak ten vir se chová,“ zní slova premiéra.

Internet se ale baví i televizním projevem ministra zdravotnictví Romana Prymuly. Vtipkují například o uspořádání tiskové konference, kdy za Prymulou stáli šéfové fakultních nemocnic a přirovnávají je k postávám ze Star Wars.

Tagy: