Myší moč a trus se našly v potravinách českého řetězce. Prodejna musela dočasně zavřít

K uzavření mostecké prodejny Penny Market došlo poté, co státní inspekce našla myší moč a trus mezi skladovanými potravinami. Exkrementy byly zaznamenány také na prodejní ploše. Státní zemědělská a potravinářská inspekce o tom informovala na svém webu pro veřejnost Potraviny na pranýři a na facebookovém účtu s tím, že pobočka je již znovu v provozu.

Kontroloři v mostecké prodejně v ulici Višňová nalezli rozkousané obaly potravin, zvláště těstovin, luštěnin a ořechů. Mezi zbožím se nacházela i myší moč společně s trusem, uvedla inspekce na svém facebookovém účtu.

K TÉMATU: Albert varuje před závadnou červenou řepou, stáhl ji z pultů. Problémy hlásí i Globus

„Naši inspektoři na místě zjistili stopy po působení a činnosti hlodavců včetně trusu, moči a poškozených potravin,“ uvedl úřad s tím, že vzhledem k nepřijatelným hygienickým podmínkám uložil pobočce Penny Marketu v úterý zákaz užívání prostor.

Inspekce zaznamenala trus hlodavců také podél stěn v zázemí provozovny. „Přítomnost moči a exkrementů kontroloři zjistili také na prodejní ploše v úseku prodeje ořechů a semínek, konkrétně ve dvou regálech umístěných mezi regálem se zeleninou a pojízdným boxem s dopečenými pekařskými výrobky,“ stojí v příspěvku. Exkrementy byly i ve dvou regálech s rýží a těstovinami.

Podle inspektorů se tak mezi prodávaným zbožím vyskytly i obaly poškozené hlodavci. Po opakované kontrole však státní inspekce rozhodla o obnovení provozu, uvedla na webu Potraviny na pranýři, který slouží především pro informování veřejnosti.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Nákupy v Polsku se vyplatí i po zvýšení DPH. Obchody lákají na akce a množstevní slevy

Tagy: