Spletl si rybáře s divočákem a zastřelil ho. Myslivec za zabití muže v Ostravě dostal podmínku

Myslivec před soudem přiznal vinu.

Myslivec v Ostravě zastřelil rybáře, od soudu odešel s podmínkou

Myslivec, který loni na podzim zastřelil v Ostravě při odlovu divočáků rybáře sedícího u vody, odešel od soudu s podmínkou. Přiznal vinu a soudkyně k této polehčující okolnosti přihlédla. Musí se však rozloučit se střílením, příštích osm a půl roku nesmí držet zbraň.

Bylo před půlnocí. Dvaapadesátiletý rybář seděl u vody a měl nahozenou udici. Najednou se ozvala rána a muž se skácel k zemi. „Ten okamžik, kdy jsem se to dozvěděla, nikomu nepřeji, byla to otřesná tragédie. Byl to vášnivý rybář,“ vylíčila sestra zastřeleného muže pro CNN Prima NEWS.

ČTĚTE TAKÉ: Nevlastní otec umučil dvouletou dcerku, matka to ignorovala. Její mrtvolu pak vozili v kočárku

Stalo se to u slepého ramene řeky Odry, když obžalovaný spolu s dalším myslivcem naháněl stádo divočáků. „Při lovu zastřelili dvě prasata. Postřelili i třetí, to jim však bohužel uteklo. Rozhodli se prase vystopovat a takzvaně dostřelit,“ upřesnil kriminalista Karel Mul novinářům.

Podle státního zástupce se obžalovaný dostatečně nepřesvědčil, že za keřem není divočák, ale člověk. Z jeho výpovědi před soudem vyplynulo, že se zřejmě příliš spoléhal na termovizi na své kulovnici, která mu údajně ukázala objekt ve tvaru koule. Navíc prý měl strach z toho, že by ho postřelený divočák mohl napadnout.

Zastřelený muž podle policie u řeky pytlačil. Zřejmě proto se neozval, když slyšel výstřely. To však podle soudu zkušeného myslivce a rovněž testovacího střelce České zbrojovky neomlouvá. Dostal dvouletý podmíněný trest s tříletým odkladem. „Nikdo si to nepřál, bylo to něco, co si doteď nedokážu vysvětlit, proč se muselo stát,“ posteskl si obžalovaný pro CNN Prima NEWS.

Podle státního zástupce a soudu má trest působit i na další myslivce – aby dávali větší pozor, na co střílejí.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Číhošťský zázrak před soudem. StB umučený farář Toufar byl po skoro 75 letech rehabilitován

Tagy: