Na Domažlicku zemřelo měsíční miminko, kriminalisté smrt vyšetřují. Promluvila i místní

Má se zveřejňovat národnost útočníka?

Podezřelé úmrtí teprve několikatýdenního miminka

Úmrtí několikatýdenního dítěte vyšetřují od pátku kriminalisté na Domažlicku. V případu byla nařízena soudní pitva, která by měla určit příčinu úmrtí, uvedla policejní mluvčí Plzeňského kraje Michaela Raindlová.

Bezvládné tělíčko čtyři týdny staré dívky objevila nad ránem v postýlce její čtyřiatřicetiletá matka. Okamžitě zavolala záchranáře. Ti přes veškerou snahu nemohli kojenci pomoci.

ČTĚTE TAKÉ: Z okna policejní budovy na Ústecku vypadl muž. Bydlel s kolegou, utrpěl vážná zranění

„Záchranná služba na místě události zasahovala, vzhledem k citlivosti případu nebudeme poskytovat žádné další informace,“ sdělila pro CNN Prima NEWS Mária Svobodová, mluvčí Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje.

Podle webu Krimi Plzeň byly na těle dítěte nalezeny možné známky staršího týrání a údajně i nové zranění hlavičky. Proč dítě zemřelo, začali ihned vyšetřovat krajští kriminalisté.

„Mohu potvrdit, že se zabýváme případem úmrtí kojence, ke kterému došlo v pátek na Domažlicku. Pro objasnění přesné příčiny jeho úmrtí byla na místě nařízena soudní pitva. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení,“ uvedla Raindlová.

Podle informací Krimi Plzeň byla matka dítěte již v minulosti soudně trestána za zanedbání povinné výživy. Místní o případu moc mluvit nechtěli: „Slyšela jsem, že zemřelo asi čtyřtýdenní miminko. Vím koho. Vím, že mají čtyři děti a holka chodila s naším synem do třídy. Vím, že tam byla policie,“ uvedla jedna z dotazovaných žen.

Zda dítěti někdo ublížil, nebo je to případ syndromu náhlého úmrtí kojence, ukáže až další vyšetřování.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Muž zavraždil těhotnou ženu a čtyřleté dítě. Tady bych s trestem smrti neváhal, říká Klíma

Tagy: