Z okna policejní budovy na Ústecku vypadl muž. Bydlel s kolegou, utrpěl vážná zranění

Z okna budovy Krajského policejního ředitelství Ústeckého kraje v rekreační oblasti v Ostrově u Tisé vypadl minulý týden v noci policista, který patrně v té chvíli nebyl ve službě. Podle zdravotnické záchranné služby utrpěl vážné zranění. „V tuto chvíli je pro nás důležité, aby byl kolega v pořádku a abychom přesně zjistili veškeré okolnosti,“ uvedla k případu policejní mluvčí Ilona Gazdošová.

Incident se stal minulý týden. „Mohu potvrdit, že jsme ze čtvrtka na pátek v nočních hodinách zasahovali v Ostrově u Tisé u vážného úrazu. Bližší informace k této události v tuto chvíli nemůžeme sdělit,“ uvedl mluvčí krajských záchranářů Prokop Voleník.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Vražda mačetou, šroubovák v krku i „terorismus“ s paličkou. Připomeňte si nejhorší školní útoky

O něco sdílnější byla mluvčí policie Ilona Gazdošová. „V tuto chvíli je pro nás důležité, aby byl kolega v pořádku a abychom přesně zjistili veškeré okolnosti. Případem se tedy intenzivně zabýváme a v současnosti můžeme pouze potvrdit, že podle prvotních informací k pádu došlo okolo 1 hodiny ranní a že okamžitě poté byla na místo přivolána ZZS Ústeckého kraje a věcně příslušné složky policie,“ okomentovala s tím, že muž byl v budově policie ubytovaný ještě s jedním kolegou.

„Předchozí den proběhla porada ředitele Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje, které se uvedený muž účastnil spolu s dalšími 50 osobami a která skončila v 15.30 hodin, z čehož vyplývá, že k události došlo v době mimo službu v osobním volnu. S ohledem na rozsah zranění nebyla provedena dechová zkouška,“ dodala Gazdošová.

Policisté v budově pořádají pobyty pro zaměstnance

Policista skončil v traumacentru Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem. „Přijali jsme vážně zraněného muže, který je stále hospitalizovaný na jednotce intenzivní péče, jeho stav je aktuálně stabilizovaný,“ potvrdila mluvčí Krajské zdravotní Jana Mrákotová.

Jednalo se o policejní rekreační objekt. „To je taková organizace sama pro sebe. Vidíte to tam – zákaz vstupu, zákaz koupání. Jsou mimo nás,“ podotkl pro CNN Prima NEWS Ota, jeden z chatařů, který v Ostrově bydlí už čtyři roky. „Ze začátku tu byly docela dobré vztahy, ale teď se policisté nějak separují. Často tady zůstávají i přes noc, pořádají tu pobyty pro zaměstnance, různá školení anebo oslavy či výročí,“ dodal.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: V polském domě hrůzy netrpěli jen lidé. Incestní otec krutě týral i psa, nechal ho vyhladovět

Tagy: