Na Kampě vzniklo pietní místo na počest Hany Zagorové. Fanoušci zde mohou zapálit svíčku

Kampu zdobí podobizna Hany Zagorové.

Portrét Hany Zagorové na Kampě

V sobotu 26. srpna to bude přesně rok od chvíle, kdy odešla zpěvačka Hana Zagorová do hudebního nebe. Při této příležitosti vzniká na pražské Kampě staronové pietní místo, o které se zasloužil český popartový umělec Josef Rataj.

Rataj už loni vytvořil místo, kde mohli fanoušci slavné Haničky Písničky položit svíčky a zavzpomínat. Nyní je ale celé pomalované, proto by ho chtěl obnovit. Jak se svěřil CNN Prima NEWS, byl by rád, kdyby tentokrát vydrželo déle: „Bojuje se o to, aby se to po opravě zdi mohlo zasklít a zůstat tady.“

O zachování pietního místa podle jeho slov žádají také fanoušci zpěvačky: „Spousta z nich mi po celý rok na Instagramu psala, že jí chtějí zapálit svíčku a nemají kde. Věděl jsem, že tady na to není povolení, nicméně v tuhle chvíli ho na dva měsíce máme,“ popsal.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Vágner otevřeně: Když umřela Hanka, ztratil jsem nejbližšího člověka. Teď mám jediné přání

Hana Zagorová zemřela loni v srpnu ve věku pětasedmdesáti let. Od mládí trpěla vzácným onemocněním krvetvorby. Po prodělání covidu-19 se její zdravotní stav horšil.

Zpráva o jejím úmrtí tehdy šokovala celý hudební svět, kondolovali například zpěvačka Heidi Janků a Marta Kubišová či textař Michal Horáček. S její smrtí se těžko vyrovnával zejména manžel Štefan Margita.

Ten loni pietní místo velmi ocenil. Fotku z něj zveřejnil na svém Instagramu se slovy, že mu podobná gesta velmi pomáhají a jeho manželka by z nich jistě měla radost.

PŘIPOMEŇTE SI: Neobvyklé pietní místo věnované Haně Zagorové vzniklo u Lennonovy zdi už v loňském roce. Jaké ohlasy tehdy vzbudilo?

Tagy: