Hasiči na sběru řepy. Osvobozovali křižovatku od nákladu převráceného kamionu

Kamion s Řepou

Křižovatku zablokoval kamion s řepou. Převrátil se.

Kuriózní situaci řešily v pondělí po osmé hodině večer složky integrovaného záchranného systému (IZS) v Hradci Králové. Kamion naložený řepou nezvládl odbočení do křižovatky a převrátil se. Nejenže se celý náklad vysypal na silnici, ale vůz navíc zablokoval několik jízdních pruhů. Dostat kamion zpět na kola musela těžká vyprošťovací technika.

Královéhradečtí policisté a hasiči si s nadsázkou vyzkoušeli řepnou kampaň téměř v centru města. Na rušné křižovatce v ulici Víta Nejedlého se převrátil kamion, který převážel právě řepu. Řidič přijížděl z kopce po okruhu a odbočoval směrem na Třebechovice pod Orebem. Manévr ale nezvládl a celou soupravu položil na pravý bok.

Po hodině byl kamion znovu na kolech

Řidiče s lehkým zraněním převezli záchranáři na vyšetření do nemocnice. Řepný náklad zasypal silnici a kompletně zastavil provoz v jednom směru, dokud policisté místo nehody nezajistili a nezačali řídit dopravu. „Došlo také k poškození jednoho ze semaforů. Místo je s opatrností průjezdné a policejní hlídky na místě řídí dopravu,“ popisovala situaci na místě mluvčí královéhradeckých hasičů Martina Götzová.

Celý vysypaný náklad bylo nutné přeložit na jinou soupravu jak ručně, tak s pomocí bagru. Poté přišlo na řadu vyprošťování ležícího vraku, se kterým si musela poradit speciální technika v podobě tří náklaďáků se zajišťovacími lany a jeřábním ramenem. Až zhruba po hodině byl kamion znovu koly na silnici. Příčinu nehody policie vyšetřuje.

Tagy: