Přísný zákaz koupání na Mallorce. Moře u oblíbených pláží znečistily fekálie, hrozí i pokuty

Uprostřed prázdnin čeká nepříjemné překvapení na návštěvníky ostrova Mallorka. Na několika plážích je zaveden přísný zákaz koupání. Po silných deštích se dostaly do moře výkaly, píše web týdeníku Focus.

Koupání je zakázáno na oblíbených plážích Cala Mayor, Ciutat Jardí, Cala Estancia a Can Pere Antoni, která se řadí k vůbec k nejvyhledávanějším mezi obyvateli a hosty hlavního města Mallorky, píše web hna.de. Všechny zmíněné pláže se nacházejí v Palmském zálivu.

ČTĚTE TAKÉ: V Chorvatsku hrozí za nevhodné chování tučné pokuty. Podívejte se, na co si dát pozor

„Když jsme v pátek odpoledne dělali analýzu, všechno bylo ještě v pořádku. Výsledky vzorků odebraných v sobotu byly velmi špatné,“ řekla Xisca Lascolasová, starostka města Llucmajor. Turisté mohou využívat pláž jen k opalování, ale do vody nesmějí.  Zatím není jasné, kdy zákaz pomine, hygienici zkoumají stav vody několikrát denně, napsal web týdeníku Focus.

Vodu kontaminovaly prudké bouře, které se nad ostrovem přehnaly během pátku. Kvůli intenzivním lijákům byla zaplavena přepadová nádrž městské čistírny odpadních vod a do moře se dostaly fekálie.

Kdo nedodrží zákaz koupání v moři, riskujete tučnou pokutu. Pokud na pláži vlaje červená vlajka, je to signál, že koupajícím hrozí velké nebezpečí. Jsou to buď nebezpečné proudy, vysoké vlny, nebo znečištěná voda. Pokud někdo ignoruje zákaz, čeká ho pokuta ve výši 2 500 eur.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Místo relaxu odporný zážitek. Češku na dovolené v Turecku se pokusil znásilnit masér

Tagy: