Na Novém Zélandu pátrají po ztraceném Čechovi. Naposledy byl spatřen před dvěma týdny

Na Novém Zélandu bylo zahájeno pátrání po šestačtyřicetiletém Petru Čechovi, který zmizel na trekingové trase Te Araroa, uvedla místní policie. Naposledy byl viděn 4. května.

„Petr šel po stezce Te Araroa ze St. Arnaud do Queen Charlotte a policie by ráda vyslechla každého, kdo ho na ní od 24. dubna do dnešních dnů viděl,“ napsal web stuff.co.nz. Po ztraceném turistovi pátrají v oblasti Richmond Ranges záchranáři z Nelsonu a Motueky.

Policie zveřejnila výzvu o pomoc veřejnosti kolem pondělního poledne na své facebookové stránce, příspěvek měl během prvních 24 hodin téměř 450 sdílení.

„Vzhledem ke špatnému počasí v oblasti má Petrova rodina a policie obavy o jeho zdraví,“ uvedla policejní mluvčí.

Ztraceného turistu nahlásila spolucestovatelka Eva Schrollová, která s ním byla v kontaktu. Uvedla, že s mužem komunikovala poté, co se s ní jeho rodina spojila prostřednictvím sociálních sítí, a požádala ji, aby mu poradila, co očekávat na stezce Te Araroa. Tato trekingová trasa vede přes celý Nový Zéland a její zdolání je obecně nesmírně náročné.

„Nehlídali jsme se na každém kroku, ale vždy jsme si dali vědět, když jsme dokončili etapu nebo další začali,“ řekla a pokračovala: „On mířil na sever a já na jih, takže jsme se potkali jen jednou, když jsme se protli.“ Podle jejích slov měl dostatek jídla na osm dnů, čekala ho ovšem jedna z nejsložitějších a nejdelších pasáží celého treku.

„Generální konzulát v Sydney případ sleduje a je v kontaktu s tamní policií a s rodinou pohřešovaného,“ řekl pro CNN Prima NEWS mluvčí ministerstva zahraničí Dan Drake.

Podívejte se na putování po Novém Zélandu:

Tagy: