Šílená krádež na petržalském hřbitově. Rodina se chtěla rozloučit s maminkou, hrob ale zmizel

Rodina na Slovensku chystala pohřeb pro svou milovanou matku. Těsně předtím jí ale někdo ukradl hrob prarodičů. Po náhrobku nebo masivním kameni nezůstala ani stopa. Obrátila se tak na policii.

„Tohle jsme nečekali a zrovna teď? Neumím si představit, že bychom přišli na svátek Všech svatých a nebyl by tady žádný hrob,“ popsala pro TV JOJ Ľubica, jedna z dcer ženy, která měla být na místě pochována.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Při hororové nehodě na Liptově zemřeli sourozenci. Zdrcený otec promluvil o vysoké rychlosti

To, co členové rodiny uviděli před obřadem, rozhodně nečekali. „Chtěli jsme tady pohřbít matku a ještě předtím uklidit. Přišla jsem a vidím, že tu nic není,“ popsala Adriana, druhá z dcer. „Můj otec myslel, že dostane infarkt. Nejenže přišel o manželku, se kterou byl 60 let, ale ještě toto? Báli jsme se mu to povědět,“ doplnila Ľubica.

Po náhrobku nebo masivním kameni nezůstala ani stopa. „Někdo to musel odstranit, ukradnout, znehodnotit a zneuctít,“ rozčilovala se Ľubica. Z toho, co se stalo, jsou všichni zdrcení. Doufají, že vandalové nepoškodili rakev prarodičů. „Měli by tam být. Jestli nevykopali i je, to nevím. Až do takové hloubky jsme nešli. Ale snad je nechali v pokoji odpočívat,“ doufala Adriana.

Rodina za hrobové místo řádně platila. Správce hřbitova odstranění hrobu nenařídil. Rodina si myslí, že ho někdo ukradl a zpeněžil nebo se mstil. „Prosím občany, kteří tady v tu dobu byli a mohli vidět, jak se tu někdo pohybuje, aby dali vědět policii,“ doplnila Ľubica. Rodina už podala trestní oznámení a ukradený hrob řeší kriminálka.

Tagy:
Slovensko hrobka Liptov TV JOJ všech svatých