Prokletá zatáčka? Kristína, Erik a Emma zemřeli při děsivé nehodě. Nebyli první

Zatáčka v Liptovském Mikuláši, kde v noci ze soboty na neděli havarovala čtveřicí mladých lidí mezi 19 a 22 lety, platí za extrémně nebezpečné místo a lidské životy tu nevyhasly poprvé. Štefan, svědek oné nehody, promluvil o několika dalších tragédiích. Sobotní noc se stala osudnou pro sourozence Emmu s Erikem a jejich kamarádku Kristínu. Nejmladší spolujezdkyně Sára přežila a zotavuje se v nemocnici, ale nic si nepamatuje. Policie podle serveru Teraz.sk zahájila v případu nehody trestní stíhání.

„Je to mírně pravotočivá zatáčka, která dost vynáší. Pokud jedete padesátkou, tak to krásně zvládnete, když však jedete rychleji, je velká pravděpodobnost nehody, v horším případě i smrti,“ popisuje inkriminované místo pro Nový Čas Štefan.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Při hororové nehodě na Liptově zemřeli sourozenci. Zdrcený otec promluvil o vysoké rychlosti

„Už tolik lidí tam umřelo, nyní je to 24 let od nehody, co byla zatáčka osudnou pro jednu ženu. A vím i o několika dalších, kde rychlost v této zatáčce brala životy,“ dodal svědek sobotní bouračky.

Jeho slova dokresluje i tragická událost z roku 2015, kdy vzala zákruta život devatenáctiletému mladíkovi, jeho stejně starý spolujezdec utrpěl vážná zranění. „Při průjezdu přejel automobil mimo silnici a narazil do sloupu veřejného osvětlení, vůz se následně převrátil na střechu,“ řekl tehdy krajský policejní mluvčí Radko Moravčík.

Policie i v reakci na víkendovou událost prosí na svém Facebooku o dodržování základních silničních pravidel. „Žádáme všechny účastníky silničního provozu, aby se na silnicích chovali disciplinovaně, ohleduplně, věnovali se pouze řízení vozu, dodržovali předpisy a nepřeceňovali své řidičské schopnosti. Každý účastník silničního provozu může svým zodpovědným přístupem přispět k větší bezpečnosti na našich silnicích,“ píše se v příspěvku.

Tagy: