Cyklista v Praze brutálně zbil pejskaře. Policisté po něm pátrali téměř rok, pomohl svědek

Policisté dopadli agresivního cyklistu, který napadl pejskaře. (Ilustrační foto)

Policisté dopadli agresivního cyklistu

Pražští policisté dopadli cyklistu, který loni v létě napadl chodce a uštědřil mu několik ran do obličeje. Zraněný muž musel následně podstoupit operaci. Pomohl jim svědek, který do případu vnesl důležitý poznatek. Agresorovi teď hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi.

K incidentu došlo 6. července 2022. „Případ se stal u přechodu pro chodce na Hornoměcholupské ulici v Praze 10, kde poškozený venčil psa. Cyklista, který jel po chodníku, nejprve začal s kolem najíždět na psa a požadoval, ať mu uhnou z cesty, na což mu pejskař opáčil, že se po chodníku na kole jezdit nemá,“ uvedl mluvčí policie Jan Daněk.

To zřejmě cyklistu rozzuřilo, z kola sesednul a muže udeřil dvakrát pěstí do obličeje. „Následně z místa, kde byl ještě s ženou a asi šestiletou dívkou, které byly také na kole, odjeli,“ doplnil.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Policista mimo službu odhalil kradené auto. Zfetovaný řidič nevypadal jako majitel, popsal

Zraněný muž musel následně vyhledat lékařskou pomoc. „Dostal jsem jednu ránu do oka a jednu do čelisti,“ řekl CNN Prima NEWS. V důsledku napadení utrpěl vážné zranění. „Měl jsem otevřenou zlomeninu čelisti, kdy jsem musel na tříhodinovou operaci. Teď nejspíš budu mít následky a asi přijdu o zuby. Jsem v rekonvalescenci a bude to ještě na dlouho,“ dodal.

Policisté začali po agresorovi ihned pátrat. Velké štěstí ale neměli. „Hledáme muže snědé pleti (Rom), který byl vysoký asi 185 centimetrů, mohutné postavy a mluvil česky. Na sobě měl šedé tílko a tmavé kraťasy,“ uvedli tehdy.

Poté, co byl případ zveřejněn v médiích, se ozval důležitý svědek, jenž vnesl do případu jeden poznatek, který kriminalisté začali ihned prověřovat. „Ten je dovedl na stopu 41letého muže, se kterým, následně zahájili trestní stíhání pro trestné činy výtržnictví a ublížení na zdraví,“ doplnil Daněk. Agresorovi hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi. Muž se při výslechu k útoku přiznal.

Tagy: